plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nemíňajte peniaze na FORMU: Takto pečiem dokonalú VIANOČKU na Veľkú noc, zvládne to aj začiatočník!

Výborné plnené slané vianočky upečené nekonvenčným spôsobom.

Samotná príprava chutného cesta vás pozitívne šokuje a výsledná chuť milo prekvapí.

 

 

Nezameniteľný recept na famóznu plnenú vianočku z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

Na cesto:

250 ml teplého mlieka

10 g sušeného droždia

15 g kryštálového cukru

3 g soli

1 vajce

550 g múky

20 g masla

50 g šunky

35 g zelenej cibuľky

50 g tmavých olív

Na náplň:

20 ml oleja

1 cibuľu

3 g soli

2 g mletého čierneho korenia

1 vajce

30 g kôpru

50 g mozzarelly

Na potretie a posypanie:

1 vajce

10 g sezamových semienok

Postup:

Do misky nalejeme teplé mlieko.

Pridáme droždie a metličkou premiešame.

 

 

Misku prekryjeme utierkou a necháme 15 minút kysnúť.

Potom pridáme vajce, cukor, soľ a metličkou dôkladne vymiešame.

 

 

Pridáme múku.

Rukou vymiesime hladké cesto.

 

 

Cesto preložíme na stôl a roztiahneme prstami.

Potrieme maslom a pridáme nastrúhanú šunku.

 

 

Ďalej pridáme nakrájanú cibuľku a olivy.

Cesto zavrieme a vymiesime.

 

 

Cesto vložíme do misky, prekryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.

Po uplynutí doby vyberieme cesto na stôl, pomúčime a prekrojíme na 9 rovnakých častí.

 

 

Na oleji osmažíme cibuľu do zlatista.

Vložíme ju do misky, pridáme vajce, soľ a čierne korenie.

 

 

Ďalej pridáme nasekaný kôpor, nastrúhanú mozzarellu a lyžicou premiešame.

Cesto rozvaľkáme, v strede potrieme plnkou a zrolujeme.

 

 

Formy vytvorené z tetrapaku vyložíme alobalom – použijeme hrubšiu vrstvu, aby nám vznikol obrys formy.

Tri rolky cesta zapletieme do tvaru vianočky (viď video) a vložíme do tetrapaku.

Prekryjeme utierkou a necháme 20 minút kysnúť.

 

 

Potom cesto potrieme vajíčkom a posypeme sezamom.

Alobal vyberieme z tetrapaku.

Vianočky v alobalovej forme uložíme na plech na pečenie, vložíme do rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C – treba sledovať.

 

 

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes