plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmem LEN 2 litre kefíru a vyrobím pochúťku, ktorú nekúpite v žiadnom obchode: Syrové GUĽKY – každý ich miluje!

Toto jedlo chutí ako veľmi jemný smotanový syr, krémovej konzistencie a príjemnej arómy.

Recept som hľadala na internete a teraz ho robím pravidelne.

Vynikajúci recept z portálu napadovy.blog.

 

 

Potrebujeme:

kefír, 2 l;

rastlinný olej, 150 ml;

aromatické korenie, cesnak, bazalka, 2 lyžičky;

soľ.

Postup:

Vezmeme 2 balenia kefíru.

Vzala som kefír s obsahom tuku 3,2% na liter.

Obe balenia dáme do mrazničky, kým nie sú úplne zmrazené.

 

 

Môžete nechať na noc alebo dokonca ako ja na pár dní.

Odstránime obal a mrazený kefír dáme na plátno a na sito.

 

 

Keď sa roztopí, srvátka odtečie.

Teraz zložte gázu v niekoľkých vrstvách.

 

 

Keď všetku srvátku scedíme, hmotu rozmrazíme.

Vezmeme čajovú lyžičku, alebo lyžičku na zmrzlinu a s jej pomocou formujeme guľky o niečo väčšie ako orech.

 

 

Tip:

hmotu podľa chuti osolte.

A ak je vaša hmota príliš suchá, pridajte do nej trochu srvátky.

Nalejte trochu rastlinného oleja do čistej a suchej nádoby a pridajte svoje obľúbené korenie, aromatické byliny, sušený cesnak.

 

 

Guľôčky s tvarohom opatrne vložte do nádoby s olejom.

Nádobu zatvorte viečkom a vložte na niekoľko hodín do chladničky, aby boli guľky nasýtené arómami a príchuťami korenia.

Jedná sa o veľmi originálne a chutné predjedlo, ktoré sa hodí k rôznym jedlám.

 

Najlepšie recepty na dnes