Vezmem LEN 2 litre kefíru a vyrobím pochúťku, ktorú nekúpite v žiadnom obchode: Syrové GUĽKY – každý ich miluje!

Toto jedlo chutí ako veľmi jemný smotanový syr, krémovej konzistencie a príjemnej arómy.

Recept som hľadala na internete a teraz ho robím pravidelne. Vynikajúci recept z portálu napadovy.blog.

Potrebujeme:

kefír, 2 l;

rastlinný olej, 150 ml;

aromatické korenie, cesnak, bazalka, 2 lyžičky;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ.

Postup:

Vezmeme 2 balenia kefíru.

Vzala som kefír s obsahom tuku 3,2% na liter.

Obe balenia dáme do mrazničky, kým nie sú úplne zmrazené.

Môžete nechať na noc alebo dokonca ako ja na pár dní.

Odstránime obal a mrazený kefír dáme na plátno a na sito.

Keď sa roztopí, srvátka odtečie.

Teraz zložte gázu v niekoľkých vrstvách.

Keď všetku srvátku scedíme, hmotu rozmrazíme, vezmeme čajovú lyžičku, alebo lyžičku na zmrzlinu a s jej pomocou formujeme guľky o niečo väčšie ako orech.

Tip: hmotu podľa chuti osolte. A ak je vaša hmota príliš suchá, pridajte do nej trochu srvátky.

Nalejte trochu rastlinného oleja do čistej a suchej nádoby a pridajte svoje obľúbené korenie, aromatické byliny, sušený cesnak.

Guľôčky s tvarohom opatrne vložte do nádoby s olejom.

Nádobu zatvorte viečkom a vložte na niekoľko hodín do chladničky, aby boli guľky nasýtené arómami a príchuťami korenia.

Jedná sa o veľmi originálne a chutné predjedlo, ktoré sa hodí k rôznym jedlám.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)