plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmem lacné bravčové mäso: Nevyprážam ho, nevarím, nepečiem, ale pripravujem LEN takto – výsledok je MILIÓNOVÝ!

Pripravte si doma obľúbený bravčový bôčik, na ktorom si môžete pochutnávať kedykoľvek dostanete chuť.

Stačí vám len pár jednoduchých ingrediencií a chutná lahôdka je na svete.

 

 

Vynikajúci recept na lahodný bravčový bôčik z youtube kanála Schnelle Küche.

Potrebujeme:

1200 g bravčového bôčika

3 l vody

300 g hrubozrnnej soli

cesnak

kôpor

mleté čierne korenie

mletú papriku

Postup:

Bôčik nakrájame na menšie kusy.

Vložíme ich do sklenenej formy na pečenie.

 

 

Do hrnca na sporáku nalejeme vodu.

Pridáme soľ.

Počas varenia miešame, kým sa neroztopí.

Roztok nalejeme do formy na mäso.

 

 

Mäso zaťažíme taniermi.

Prekryjeme fóliou a pri izbovej teplote necháme marinovať dva dni.

V hrnci si uvaríme nový roztok z vody a soli.

 

 

Z formy vylejeme starý roztok a nalejeme nový.

Mäso opäť zaťažíme taniermi, prekryjeme fóliou a vložíme do chladničky na 7 dní.

 

 

Po vybratí z chladničky mäso opláchneme.

A dôkladne osušíme papierovými utierkami.

 

 

Mäso po vysušení vložíme do plastového vrecka.

Vložíme na hodinu do mrazničky.

Mäso potrieme nastrúhaným cesnakom a obalíme v nasekanom kôpri.

 

 

Ďalšie kusy mäsa potrieme cesnakom, korením a cesnakom s mletou paprikou a rukami votrieme.

Hotový bôčik uchovávame v mrazničke.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes