Pripravte si doma obľúbený bravčový bôčik, na ktorom si môžete pochutnávať kedykoľvek dostanete chuť.
Stačí vám len pár jednoduchých ingrediencií a chutná lahôdka je na svete.
Vynikajúci recept na lahodný bravčový bôčik z youtube kanála Schnelle Küche.
Potrebujeme:
1200 g bravčového bôčika
3 l vody
300 g hrubozrnnej soli
cesnak
kôpor
mleté čierne korenie
mletú papriku
Postup:
Bôčik nakrájame na menšie kusy.
Vložíme ich do sklenenej formy na pečenie.
Do hrnca na sporáku nalejeme vodu.
Pridáme soľ.
Počas varenia miešame, kým sa neroztopí.
Roztok nalejeme do formy na mäso.
Mäso zaťažíme taniermi.
Prekryjeme fóliou a pri izbovej teplote necháme marinovať dva dni.
V hrnci si uvaríme nový roztok z vody a soli.
Z formy vylejeme starý roztok a nalejeme nový.
Mäso opäť zaťažíme taniermi, prekryjeme fóliou a vložíme do chladničky na 7 dní.
Po vybratí z chladničky mäso opláchneme.
A dôkladne osušíme papierovými utierkami.
Mäso po vysušení vložíme do plastového vrecka.
Vložíme na hodinu do mrazničky.
Mäso potrieme nastrúhaným cesnakom a obalíme v nasekanom kôpri.
Ďalšie kusy mäsa potrieme cesnakom, korením a cesnakom s mletou paprikou a rukami votrieme.
Hotový bôčik uchovávame v mrazničke.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU