Veže z krehkého cesta plnené famóznym bielkovým krémom!

Vynikajúci domáci recept z maslového cesta, čokoládovej polevy a famózneho bielkového krému. Chutí ešte lepšie, ako vyzerá.

Potrebujeme:

Na cesto:

480 g hladkej múky

320 g zmäknutého masla

160 g práškového cukru

2 žĺtky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ bal. prášku do pečiva

Strúhanú kôru z jedného citróna

Bielkový krém:

8 bielkov

600 g kryštálového cukru

150 ml prevarenej  vody

Citrónovú šťavu z ½ citróna

Poleva:

90 g čokolády na varenie

4-5 lyžíc slnečnicového oleja

Postup:

Z ingrediencií na cesto vymiešame hladké, jednotné cesto. Podľa konzistencie cesta môže pridať viac múky, alebo naopak vody. Cesto zabalíme do fólie a vložíme na 30 minút do chladničky.

Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 4-6 cm. Kolieska preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým pečivo nebude na povrchu zlatisté.

Teraz si pripravíme krém. 400 g cukru zmiešame s 150 ml prevarenej vody. Preložíme na plameň a uvaríme cukrový sirup. Varíme, kým sa väčšina vody neodparí.

Vaječné bielky ušľaháme so štipkou soli a postupne do bielkovej hmoty pridávame zvyšný cukor. Potom preložíme nad paru a šľaháme, pritom postupne pridávame do cukrový sirup a citrónovú šťavu. Ušľaháme pevnú bielkovú hmotu (šľahanie nad parou trvá približne 20 minút).

Bielkový krém navrstvíme do cukrárenského vrecka a navrstvíme na polovicu upečených sušienok. Na krém potom uložíme druhú polovicu upečených sušienok.

Posledným krokom je príprava polevy. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom a natrieme na vrchné sušienky.

Čokoládu necháme stuhnúť a veže uložíme na chladné miesto, aby dostatočne stuhli.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár