Na tento RECEPT sa žiadny nechytá! Nebesky chutné veterníky s vanilkovým krémom – prevalcujú všetky ostatné recepty!

Tento recept na veterníky tromfne všetky ostatné. Veterníčky sú lahodné a prekvapivo jednoduché na prírpavu.

Ak sa bojíte odpaľovaného cesta, podľa tohoto postupu sa vám zaručene vydarí.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

...

50 ml mlieko

50 ml voda

100 g maslo

100 g hladká múka

štipka

soľ

3 ks vajce

Náplň:

250 ml mlieko

1 bal. vanilkový puding

práškový cukor (cca 80 g)

150 ml smotana na šľahanie

100 ml minerálka

1 lyžica vanilkový extrakt

Voliteľné (na vrch):

Práškový cukor

Poleva

Postup:

Mlieko, vodu, maslo a štipku soli dáme do menšieho hrnca a privedieme do varu.

 

 

Odstránime z tepla, pridáme múku a rýchlo metličkou miešame, aby nevznikla žiadna hrudka.

Miešame, kým sa hmota nezačne odlepovať od steny hrnca.

Necháme mierne vychladnúť.

 

 

Potom pridávame jedno vajíčko po druhom a zakaždým dôkladne vyšľaháme do hladkej hmoty.

Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a s ozdobnou špičkou, vrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie veterníčky.

Pečieme pri teplote 180 st. do zlatista.

 

 

Veterníky krásne nabehnú, nafúknu sa.

Po upečení rúru vypneme, dvierka mierne pootvoríme a necháme veterníky v rúre.

Ak by sme veterníky hneď vybrali, spľasli by.

 

 

Keď sa rúra trochu ochladila, môžeme vybrať veterníky a zúbkovaným nožom ich prekrojíme na polovicu.

Krém:

Mlieko si dáme na oheň, pridáme cukor a pudingový prášok.

Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.

 

 

Mixérom si vyšľaháme smotanu s minerálkou a následne túto hmotu vmiešame do vychladnutého pudingu.

Pridáme vanilku a spojíme.

Naplníme krémom a zakryjeme druhou časťou pečiva.

 

 

Veterníky môžeme ozdobiť polevou a práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay