plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veterníky rýchlej gazdinky s malinami: Žiadne starosti s prípravou krému, sú fantastické a vyradia sa každému!

Jednoduché veterníky s jemne kyselkavými malinami a šľahačkou. Je to naozaj výborný recept, odporúčam!

Potrebujeme:

125 ml vody

125 ml mlieka

štipka soli

115 g zmäknutého masla

140 g hladkej múky

4 väčšie alebo 5 menších vajíčok

Náplň:

200 g malín

3 lyžice hnedého cukru

Šľahačka:

300 ml smotany na šľahanie (33%)

Stužovač do šľahačky

vanilínový cukor

Postup:

Pripravíme si hrniec, do ktorého dáme variť vodu, mlieko, maslo a štipku soli. Keď tekutina zovrieme, prisypeme naraz všetku múku a stále miešame. Vzniknuté cesto chvíľu miešame v hrnci, kým sa začne odliepať od stien hrnca. Potom hrniec zložíme z plameňa a necháme cesto úplne vychladnúť. Mixérom do vychladnutého cesta postupne zamiešavame rozšľahané vajíčka. Vznikne vláčne, lesklé cesto, ktoré naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom dávkujeme malé kopčeky.  Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C. Po 5 minútach znížime teplotu na 180 °C a pečieme približne 20 minút. Upečené veterníky necháme vychladnúť. Potom z každého zrežeme špičku.

Smotanu uľaháme so stužovačom na tuhú šľahačku a plníme do veterníkov – ja zvyknem do šľahačky primiešať aj tvaroh alebo mascarpone, ak náhodou mám doma. Na vrch navrstvíme maliny zmiešané s cukrom a prikryjeme špičkou cesta. Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Najlepšie recepty na dnes