Miliónová VETERNÍKOVÁ torta: Jemná, lahodná a viete ju rýchlo pripraviť – lepší dezert nemajú ani v cukrárni!

Fantastický recept na veterníkovú tortu, ktorá chutí úplne ako z cukrárne a s týmto receptom inšpirovaným youtube sa vám zaručene vydarí. Určite skúste a dajte nám vedieť, ako vám táto luxusná torta chutila.

Potrebujeme:

Cesto:

150 g hladká múka

100 ml voda

100 ml mlieko

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 g maslo

4 ks vajce

1 lyžička prášok do pečiva

1/2 lyžičky soľ

Krém:

500 ml mlieko

150 g kryštálový cukor

100 g hladká múka

2 ks vajce

170 g maslo

2 bal. vanilkový cukor

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu, mlieko, pridáme maslo a dáme variť na oheň.

Keď sa maslo roztopilo a hmota začala vrieť, prisypeme hladkú múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva.

Za stáleho miešania varíme asi 4 minúty (hmota sa začne oddeľovať od stien a od dna hrnca).

Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Postupne pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme.

Dostaneme cesto, ktoré rozdelíme na polovicu.

Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie o priemere 24 cm, dno vyložíme papierom a nanesieme polovicu cesta.

Pekne uhladíme (nanášame v tenkej vrstve) a dáme piecť.

Pečieme na 200 stupňov 20 minút. To isté zopakujeme aj s druhou polovicou cesta. Upečené cestá necháme vychladnúť na mriežke.

V mlieku rozmiešame cukor, hladkú múku a vajíčka.

Dáme variť na oheň.

Uvaríme hustú kašu, ktorú prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

Maslo vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom do peny, postupne po lyžiciach pridáme vychladnutú kašu.

Jedno cesto vložíme späť do formy, dáme krém, položíme druhé cesto a jemne zatlačíme.

Odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme vrch práškovým cukrom.

 

Témy:


Pridajte svoj komentár