Fantastický recept na veterníkovú tortu, ktorá chutí úplne ako z cukrárne a s týmto receptom sa vám zaručene vydarí.
Určite skúste a dajte nám vedieť, ako vám táto luxusná torta chutila.
Recept sme našli na kanáli Тонькина Кухня.
Potrebujeme:
Cesto:
150 g hladká múka
100 ml voda
100 ml mlieko
80 g maslo
4 ks vajce
1 lyžička prášok do pečiva
1/2 lyžičky soľ
Krém:
500 ml mlieko
150 g kryštálový cukor
100 g hladká múka
2 ks vajce
170 g maslo
2 bal. vanilkový cukor
Voliteľné:
Šľahačka
Karamelová poleva
Postup:
Do hrnca nalejeme vodu, mlieko.
Pridáme maslo a dáme variť na oheň.
Keď sa maslo roztopilo a hmota začala vrieť, prisypeme hladkú múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva.
Za stáleho miešania varíme asi 4 minúty (hmota sa začne oddeľovať od stien a od dna hrnca).
Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
Postupne pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme.
Dostaneme cesto, ktoré rozdelíme na polovicu.
Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie o priemere 24 cm.
Dno vyložíme papierom a nanesieme polovicu cesta.
Pekne uhladíme (nanášame v tenkej vrstve) a dáme piecť.
Pečieme na 200 stupňov 20 minút.
To isté zopakujeme aj s druhou polovicou cesta.
Upečené cestá necháme vychladnúť na mriežke.
V mlieku rozmiešame cukor, hladkú múku a vajíčka.
Dáme variť na oheň.
Uvaríme hustú kašu, ktorú prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Maslo vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom do peny, postupne po lyžiciach pridáme vychladnutú kašu.
Jedno cesto vložíme späť do formy, dáme krém, položíme druhé cesto a jemne zatlačíme.
Ak chcete, na krém môžete naniesť vrstvu šľahačky.
Odložíme do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním posypeme vrch práškovým cukrom.
Prípadne môžeme potrieť karamelovou polevou.
Video návod: