Na Veľkú noc KÚPIM obyčajné lístkové cesto a za 15 minút robím dezert, ktorý tromfne aj veterník: Každý chce tento recept!

Vynikajúci a úplne jednoduchý nápad z lístkového cesta, ktorý nahradí klasické veterníky.

Je to vynikajúce, rýchle a fantasticky chutné, určite skúste.

 

 

Recept sme našli na youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 hárok lístkového cesta (kúpila som chladené v Lidli)

1 bal. vanilkového pudingu (ja som dala puding bez varenia)

300 ml mlieka

300 ml smotany na šľahanie

Voliteľné:

Nakrájané jablká

Cukor

Maslo

Škorica

Postup:

 

 

Lístkové cesto si nakrájame na štvorce pomocou radielka.

 

 

Potrieme mliekom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 15-20 minút.

 

 

Puding bez varenia si vyšľaháme v studenom mlieku.

Ak varíme z klasického pudingu tak po uvarení prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Vyšľaháme si aj smotanu a obe hmoty spojíme.

 

 

 

 

 

Upečené cesto rozrežeme v strede.

 

 

Na jednu polovicu nanesieme krém pomocou cukrárskeho vrecka, položíme vrchnú časť cesta a máme hotovo.

 

 

Ak chcete pridať aj ovocnú vrsvu, tak odporúčame skaramelizované jablko.

Jablká nakrájame na kocky.

 

 

Na panvici rozpustíme maslo.

 

 

Pridáme jablká, cukor, škoricu.

Dobre premiešame.

 

 

Keď jablká zmäknú, navrstvíme na rozkrojené lístkové cesto najskôr vrstvu jabĺk.

 

 

Potom navrstvíme krém a prikryjeme druhou časťou cesta.

Podávame.

Namiesto ovocia môžeme ako náplň zvoliť len šľahačku vyšľahanú so stužovačom a nitellu.

Všetky tri verzie dezertu majú veľký úspech.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: