plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduché domáce VETERNÍKY so šľahačkou: Overený domáci recept, ktorý má viac ako 100 rokov!

Veterník s cukrárskym krémom: Najjemnejšie a najchutnejšie - zakaždým majú úspech!

U nás doma všetci milujeme veterníky a keď ich pripravím s cukrárskym krémom, sú dokonalé.

 

 

Tento recept už mám dlhodobo overený a rozhodne sú tieto veterníky najchutnejšie, aké môžete doma pripraviť.

Jednoduchý recept lahodné domáce veterníky z youtube kanála Domaći Recepti.

Potrebujeme:

Na krém:

750 ml mlieka

6 žĺtok

180 g kryštálového cukru

 

 

90 g kukuričného škrobu

vanilkový extrakt

Na cesto:

200 ml vody

100 ml rastlinného oleja

1 PL kryštálového cukru

150 g hrubej múky

4-5 vajec

500 ml smotany na šľahanie

Postup:

Do hrnca na sporáku nalejeme 600 ml mlieka, privedieme do varu.

Do misky so žĺtkami nasypeme cukor.

 

 

Pridáme škrob.  Nalejeme 150 ml mlieka.

Metličkou dôkladne vymiešame a do zmesi nalejeme horúce mlieko a vymiešame.

Zmes nalejeme naspäť do hrnca.

Počas miešania varíme, kým krém nezhustne.

 

 

Horúcu zmes nalejeme do samostatnej misky.

Pridáme maslo a metličkou miešame, kým sa nerozpustí.

Potom pridáme dva vrchnáčiky vanilkového extraktu a premiešame.

 

 

Krém zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Do hrnca na sporáku nalejeme olej a vodu.

Pridáme cukor. Keď zmes začne vrieť, pridáme múku a dôkladne miešame, kým nevznikne drobivé cesto.

Potom zmes necháme na 5-10 minút vychladnúť.

Postupne po jednom pridávame vajcia a zakaždým mixérom vyšľaháme.

 

 

Pomocou cukrárskeho vrecka a trysky vytvarujeme veterníky na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 25 minút pri teplote 200°C.

V samostatnej miske vyšľaháme smotanu.

Rovnako prešľaháme aj vychladnutý krém.

Trochu šľahačky pridáme do krému a vyšľaháme.

 

 

Šišky prekrojíme na polovicu.

Na cesto pomocou vrecka nanesieme krém.

Potom nanesieme šľahačku a prikryjeme druhou polovicou cesta a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes