Tento recept sme si s rodinou zamilovali, je výborný a na rozdiel od klasických veterníkov aj omnoho jednoduchší.
Potrebujeme:
Suroviny:
Cesto:
3 dcl vody
250 g masla alebo Hery
250 g hladkej múky
štipka soli
8 vajíčok
Plnka:
7 PL kryštálového cukru
1 l mlieka
3 zlaté klasy
250 g masla
2 šľahačky
2 stuž. do šľahačky
Práškový cukor na poprášenie
Voliteľné: sezónne ovocie (ak máte radi)
Postup:
Cesto:
Maslo alebo heru si rozpustíme vo vriacej vode, potom naraz do toho vsypeme múku a miešame, kým nám nevznikne hustá kaša, ktorú varíme 4-5 min za stáleho miešania.
Odstavíme z ohňa, počkáme 5 min.
Do tejto masy postupne zašľaháme metličkami vajíčka, jedno po druhom, až kým nevznikne hladká jemná krémová masa.
Cesto rozdelíme na 2 časti a natrieme na vodou vymytý plech (ja som pod to dala papier na pečenie).
Pečieme na 200°C asi 30 min.
Prvých 15-20 minút neotvárame rúru, aby nám cesto nespľaslo.
Krém:
Kryštálový cukor upálime na karamel zalejeme 3/4 l mliekom a bez miešania necháme rozpustiť.
Do zvyšného mlieka dáme Zlaté klasy, vlejeme do vriaceho karamelového mlieka a uvaríme hustý puding.
Za občasného miešania necháme vychladiť.
Keď vychladne, zašľaháme do pudingu maslo, natrieme na vychladnutý plát a uložíme naň ovocie.
Na puding rozotrieme šľahačky vyšľahané zo stužovačom do tuha a na to položíme druhý plát.
Cesto posypeme práškovým cukrom.
Prajeme Vám dobrú chuť! :-)