plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nestrácajte čas s každým kúskom zvlášť, toto máte hotové naraz a chuť fantastická: Veterník na plechu – pre našu rodinu najlepší zákusok na svete!

Tento recept sme si s rodinou zamilovali, je výborný a na rozdiel od klasických veterníkov aj omnoho jednoduchší.

Tento recept sme si s rodinou zamilovali, je výborný a na rozdiel od klasických veterníkov aj omnoho jednoduchší.

Potrebujeme:

Suroviny:

Cesto:

3 dcl vody

250 g masla alebo Hery

250 g hladkej múky

štipka soli

8 vajíčok

Plnka:

7 PL kryštálového cukru

1 l mlieka

3 zlaté klasy

250 g masla

2 šľahačky

2 stuž. do šľahačky

Práškový cukor na poprášenie

Voliteľné: sezónne ovocie (ak máte radi)

Postup:

Cesto:

Maslo alebo heru si rozpustíme vo vriacej vode, potom naraz do toho vsypeme múku a miešame, kým nám nevznikne hustá kaša, ktorú varíme 4-5 min za stáleho miešania. Odstavíme z ohňa, počkáme 5 min.

Do tejto masy postupne zašľaháme metličkami vajíčka, jedno po druhom, až kým nevznikne hladká jemná krémová masa.

Cesto rozdelíme na 2 časti a natrieme na vodou vymytý plech (ja som pod to dala papier na pečenie). Pečieme na 200°C asi 30 min. Prvých 15-20 minút neotvárame rúru, aby nám cesto nespľaslo.

Krém: Kryštálový cukor upálime na karamel zalejeme 3/4 l mliekom a bez miešania necháme rozpustiť. Do zvyšného mlieka dáme Zlaté klasy, vlejeme do vriaceho karamelového mlieka a uvaríme hustý puding.

Za občasného miešania necháme vychladiť. Keď vychladne, zašľaháme do pudingu maslo, natrieme na vychladnutý plát a uložíme naň ovocie. Na puding rozotrieme šľahačky vyšľahané zo stužovačom do tuha a na to položíme druhý plát.

Cesto posypeme práškovým cukrom.

Prajeme Vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes