plny-hrniec_transparent_negativ.png

VETERNÍK ako roláda – najlepšia na svete: Nepotrebujete ani cukrárske vrecko a lepší dezert nemajú ako v cukrárni!

Vynikajúca roláda Veterník podľa youtube, ktorá chutí úplne ako obľúbený dezert. Ak chcete absolútne dokonalú chuť, podávajte s kopčekom šľahačky.

Potrebujeme:

Krém:

Vajcia – 2 kusy

Cukor kr. – 100 g

Mlieko –  400 g

Kukuričný škrob – 30 g

Vanilín

Maslo – 50 g

Cesto:

Maslo – 80 g

voda – 150 g

soľ – 1 g

cukor – 3 g

Múka hladká – 100 g

Vajcia – 3 kusy

Rozmer plátu 30 * 40 cm

Postup:

Najskôr si uvaríme krém.

Vajcia rozmiešame s cukrom a škrobom.

Do rozmiešanej hmoty pridáme mlieko – opäť dobre premiešame a preložíme na plameň.

Uvaríme hustý puding, zložíme z plameňa a do ešte horúceho vmiešame maslo.

Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Teraz si pripravíme cesto.

Maslo a vodu dáme na plameň, pridáme cukor, soľ, necháme rozpustiť a keď sa zmes začne variť, pridáme múku a za stáleho miešania odpaľujeme cesto.

Jednotné cesto zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Do ešte teplého cesta vmiešame jedno po druhom vajcia a dobre rozmiešame.

Natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie v tenkej vrstve.

Pečieme asi 15 minút pri teplote 190 ° C.

Hotový plát zložíme, natrieme krémom a zrolujeme.

Zabalíme do papiera na pečenie a necháme vychladnúť v chladničke po dobu 1 hodiny.

Potom nakrájame a podávame.

Dáme zrolovanú rolku do chladničky,.

https://youtu.be/uQ-D6ry0Rwc

Najlepšie recepty na dnes