plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veršované zemiaky: Manžel myslel, že ide o obyčajné francuzáky, ale keď ochutnal vyhlásil, že nič lepšie v živote nejedol!

Perfektný nápad na obed, alebo výbornú večeru. Je to skutočne veľká dobrota, najlepšie zemiaky. Vyzerajú ako obyčajné zemiaky, ale keď môj muž ochutnal hneď spoznal rozdiel Povedal, že ide o najlepšie jedlo, aké jedol –  a ani sa mu nedivím, je tam všetko, čo miluje – mäsko, syr, smtoana, cesnak a zemiaky. :-)

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

500 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho)

200 g eidamu

2 vajcia

2 staršie rožky

trochu mlieka

1 téglik sladkej (31%) smotany

soľ

farebné korenie

sušený cesnak alebo 3 strúčiky čerstvého

olej

Postup:

Do mletého mäsa nastrúhame syr (časť si necháme na posypanie), pridáme vajcia a kúsky rožkov, ktoré sme nechali zmäknúť v troške vlažného mlieka. Mierne osolíme a okoreníme a poriadne premiešame.

Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky a polovicou navrstvíme na dno vymastenej zapekacej misy.

Posypeme soľou, korením a sušeným cesnakom (alebo pretlačeným čerstvým). Zalejeme polovicou téglika smotany a navrch rozprestrieme mäsovú zmes. Keby to šlo ťažko, pomôžeme si rukami, namočenými v studenej vode. Do mäsa môžete primiešať aj lesné huby, ak máte.

Na mäsovú zmes nasypeme trochu syra, poukladáme zvyšok zemiakov, ktoré opäť osolíme, okoreníme a posypeme cesnakom. Opäť posypeme trochou syra.

Zalejeme zvyšnou smotanou a zapečieme v rúre, vyhriatej na 160 stupňov asi hodinku dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes