Verejnosť aj odborníci sa zhodujú: Najlepšiu tresku v majonéze má Ryba Košice!

Treskoslovenská Treska od Ryby Košice zbiera jeden triumf za druhým. Po tom, čo sa stala víťazom Test Magazínu, na jej konto pribudlo ďalšie významné ocenenie. Tento raz o ňom nerozhodli odborníci a laboratórne testy, ale samotní spotrebitelia, pre ktorých je kľúčová chuť. Práve vďaka nej a dokonalej retro receptúre si Treskoslovenská Treska pripísala výhru aj v súťaži Voľba spotrebiteľov. V čom spočíva tajomstvo jej skvelej chuti?

Treskoslovenská Treska od Ryby Košice zbiera jeden triumf za druhým. Po tom, čo sa stala víťazom Test Magazínu, na jej konto pribudlo ďalšie významné ocenenie. Tento raz o ňom nerozhodli odborníci a laboratórne testy, ale samotní spotrebitelia, pre ktorých je kľúčová chuť. Práve vďaka nej a dokonalej retro receptúre si Treskoslovenská Treska pripísala výhru aj v súťaži Voľba spotrebiteľov. V čom spočíva tajomstvo jej skvelej chuti?

Vďaka programu Voľba spotrebiteľov majú Slováci prehľad o tých najlepších novinkách na našom trhu. Zárukou toho, že ocenenia dostanú skutočne najobľúbenejšie produkty, je exkluzívny prieskum agentúry Nielsen, ktorá počas apríla skúmala preferencie 2000 slovenských spotrebiteľov. Hodnotili sa predovšetkým chuť, výzor, obal či kvalita. Tú najlepšiu má podľa zákazníkov práve Treskoslovenská Treska, ktorá sa stala víťazom kategórie Lahôdky.

Treskoslovenská Treska sa právom pýši puncom pravosti, pretože je vyrobená výhradne z treskovitých rýb. Lahodná majonéza a 46% podiel mäsa je to, čo dokonale uspokojí chuťové poháriky. Za kvalitou výrobku stojí najmä receptúra a dôkladne vyberané suroviny bez umelých sladidiel. Túto národnú pochúťku ocenili víťaznou známkou nie len spotrebitelia, ale aj odborníci z Asociácie spotrebiteľov v SR, ktorá v známom Test Magazíne testovala celkovo desať rôznych tresiek.

Pravá Treska má byť z tresky

Výsledky Test magazínu však priniesli aj nepríjemné prekvapenia. Spôsobili ho ryby, ktoré boli v niektorých majonézových pochúťkach použité. Ako totiž hovorí pôvodná Československá norma, ale aj samotný názov produktu, treska v majonéze má byť vyrobená výlučne z treskovitých rýb. Namiesto toho sa však v niektorých konkurenčných treskách našli aj slede, v jednom zo šalátov dokonca viac ako samotnej tresky.

Dnes je na trhu viac druhov Tresiek – klasických, exkluzívnych, pikantných a kombinovaných s rôznymi šalátmi. Čo ale robí Tresku Treskou je práve ryba, z ktorej je treska v majonéze vyrobená. A to je biele chudé mäso z tresky, čiže biela masívna svalovina, ktorá patrí do šalátu kvôli svojej štruktúre a farbe mäsa. Tresky, ktoré používame v našich produktoch, prechádzajú hĺbkovým mrazením krátko po výlove, vďaka čomu si ryby zachovávajú svoje nutričné hodnoty a charakteristickú chuť. Našim spotrebiteľom chceme dopriať tú najlepšiu, tradičnú retro receptúru, preto nahrádzanie treskovitých rýb lacnejšími druhmi odmietame,“ uvádza Peter Bačkor, riaditeľ spoločnosti Ryba Košice.

[bd_table]

Výsledné hodnotenie tresiek v majonéze
Ryba KošiceTreskoslovenská Treskaveľmi dobre 96%
Ryba KošiceTreska v majonéze Exklusivveľmi dobre 96%
COOP / JednotaTreska v majonézeveľmi dobre 95%
Clever / BillaTreska v majonézeveľmi dobre 91%
K-Classic / KauflandTreska v majonézeveľmi dobre 91%
TescoTreska v majonézeveľmi dobre 90%
Preto Ryba ŽilinaTreska Exklusivveľmi dobre 90%
Nautica/LidlTreska v majonézedobre 85%
Ryba KošiceTreska v majonézedobre 85%
Preto Ryba ŽilinaTreskapriemerne 65%

[/bd_table]