Vanilkové VENČEKY z odpaľovaného cesta: S týmto receptom sa mi nikdy nestalo, že by sa nevydarili – úspech zaručený!

Vynikajúci recept na venčeky z odpaľovaného cesta podľa vynikajúcej cukrárky, ktoru je pani Viera Ližičárová. Podľa tohoto cesta sa mi venčeky vždy vydaria a chutia famózne, lepšie ako z reštaurácie. Určite skúste a odporúčam aj ďalšie tejto šikovnej cukrárky.

Potrebujeme:

Odpaľované cesto:

voda ( 700 ml )

maslo ( 300 g )

soľ ( 1/2 lyžičky )

Hladká múka špeciál ( 300 g )

vajcia veľkosť M ( 8 kusov )

Vanilkový krém:

mlieko ( 1000 ml )

žĺtka ( 3 kusy )

pudingový prášok s vanilkovou príchuťou (160 g )

kryštálový cukor ( 5 lyžíc )

vanilkový extrakt ( 1 lyžička )

rastlinná šľahačka Meggle Creme Patisserie (500 ml)

Postup:

Najskôr sa pustíme do prípravy odpaľovaného cesta.

V kastróliku si zmiešame vodu s maslom a štipkou soli. Necháme na plameni rozpustiť, pridáme múku a miešame (odpaľujeme), kým sa nám cesto nezačne lepiť na dno kastróla.

Hotové cesto zložíme z plameňa a necháme mierne vychladnúť (cesto by malo byť ešte teplé).

Pripravíme si vajíčka, ktoré postupne všľaháme do mierne vychladnutého cesta.

Zakaždým dobre prešľaháme.

Potom cesto preložíme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie.  Striekame tam, že stred ostane otvorený.

Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri teplote 250 stupňov a dopekáme 20 minút pri teplote 180 stupňov.

Necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme krém.

V troške mlieka rozmiešame žĺtky a pudingový prášok. Zvyšok mlieka dáme na plameň.

Obe hmoty zmiešame a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.

Vyšľaháme si rastlinnú šľahačku a potom ju postupne všľaháme do vychladnutého pudingu tak, aby nám vznikol jednotný krém.

Video návod:

 

 

 

Dnes najobľúbenejšie