plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi šťavnatý zákusok Coffee Banana: Skúsila som ho na malý plech, ale teraz pečiem v tom najväčšom, aký doma máme!

Naozaj fantastický, ak chcete skúsiť niečo výnimočné a pritom nie zložité na prípravu, určite ho skúste.

Potrebujeme:

piškóta:

  • 5 vajec
  • 3/4 šálky cukru
  • 2/3 šálky múky hladkej
  • 1/3 šálky kakaa
  • 50 gramov horkej čokolády

kávový krém:

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie 30%
  • 2 čajové lyžičky instantnej kávy
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru

šľahačka:

  • 500 ml smotany na šľahanie 30%
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 2 bal. stužovača (možno nahradiť želatinou)

ďalej:

  • 5-6 banánov
  • citrónová šťava
  • 100 g mliečnej alebo horkej čokolády
  • tekutinu na preliatie piškóty – banánový likér zmiešaný so skalabou kávou, prípadne 1 pohár banánovej šťavy…

Postup:

Cesto:

Oddeľte bielky od žĺtkov, bielky vyšľahajte na tuhý sneh a postupne pridajte cukor a jeden po druhom zašľahajte žĺtky, múku a kakao preosejte cez sito a spolu s nastrúhanou čokoládou vmiešajte do tejto zmesi.  Jemne premiešajte špachtľou, len krátko. Najte na plech 24 x 32 cm, uhlaďte povrch a vložíme do predhriatej rúry, pečieme asi 35 – 40 minút pri teplote 160 ° C. Nechajte vychladnúť a potom zrežte asi 0,5 cm zvrchu (na drobenie na vrch).

krém:

Mascarpone a smotana sa spolu vyšľahajú  mali byť veľmi dobre chladené.

Smotana:

Smotana by mala byť veľmi dobre vychladená – jednoducho vyšľaháme ako zvyčajne.

Skladanie zákusku:

Cesto prelejeme alebo len pokvapkáme pripravenou tekutinou a uložíme naň prerezané banány. Pokvapkáme citrónovou šťavou, navrstvíme mascarpone, posypeme cestom, nasleduje šľahačku a nakoniec nadrobíme na vrch zvyšné cesto zmiešané s nastrúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: zjemto

Najlepšie recepty na dnes