plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečieme ho skoro každý víkend: Veľmi šťavnatý mliečny koláč na lyžice, každý kúsok sa priam rozplýva na jazyku!

Výborný recept na šťavnatý mliečny koláč, ktorý u nás milujú hlavne naše deti. určite si ale pochutnáte aj vy.

Výborný recept na šťavnatý mliečny koláč, ktorý u nás milujú hlavne naše deti. Určite si ale pochutnáte aj vy.

Potrebujeme:

  • 9 polievková lyžica kr. cukru
  • 4 polievkové lyžice krupice
  • 4 polievkové lyžice hl. múky
  • 6 vajec
  • Štipku vanilky
  • 5 g prášku do pečiva
  • 500 ml mlieka

Postup:

Bielky oddeľte od žĺtkov a vyšľahajte ich šľahačom, kým sa neobjaví pena.

Rovnako vyšľahajte aj bielky, postupne k nim pridajte 6 lyžíc cukru.

domáce lahodné koláče

© Depositphotos

Za stáleho miešania pridajte do bielkovej zmesi postupne žĺtkovú zmes.Objem vaječnej zmesi by sa mal zväčšiť trikrát.

© Depositphotos

Pridajte krupicu, prášok do pečiva a múku do zmesi, cesto jemne premiešajte už len ručne. Snažte sa miešať cesto jemne, aby zmes zostala vzdušná, inak  bude výsledný dezert nevýrazný a nebude správne nadýchaný.

domáce koláče

© Depositphotos

Plech na pečenie (ja som použila okrúhly) s priemerom 28 cm s vysokými okrajmi vymastíme maslom a poprášime múkou.

Dezert dajte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte 25 minút.

domáce koláče v rúre

© Depositphotos

Vyberte plech z rúry, a kým sa ochladí, pripravte si mliečnu zmes.

V horúcom mlieku rozmiešajte 3 polievkové lyžice cukru a vanilku, miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.

vzdušný koláč

© Depositphotos

Koláč môžete popichať vidličkou, alebo narezať a následne preliať mliečnou zmesou. Počkajte, kým sa mlieko úplne nevstrebe do koláča a nechajte ho vychladnúť. Dezert by sa mal odležať v chladničke niekoľko hodín.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes