plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi šťavnatý koláčik z presnidávky: Stačí len upiecť, natrieť džemom, alebo preliať polevou, chuť je fantastická!

Výborná piškóta z presnidávky, je vláčna a nadýchaná a pečenie trvá zhruba 20 minút.

Potrebujeme:

3 vajcia

1 bal. vanilkového cukru

150 ml oleja

150 g cukru krupica (podľa sladkosti presnidávky)

3 ks presnidávky (cca 600 g) najlepšie domácej – jablčná, hrušková, slivková…

320 g polohrubá múka – podľa hustoty presnidávky použijeme viac, alebo menej

1 lyžičky jedlej sódy

Ďalej podľa chuti:

5 lyžíc marmelády: marhuľová, višňová, malinová..

trochu jablkového džúsu

Čokoládová poleva, alebo kokos, orechy…

Postup:

V miske so ušľaháme vajcia s cukrom do peny, postupne pridáme olej a presnidávky – dobre premiešame. . Pridáme sypké prísady a vymiešame jednotné cesto. Múku je potrebné pridať alebo ubrať podľa hustoty presnidávky (cesto stredne husté, dá sa jednoducho naliať a rozotrieť.

Cesto nalejeme do vymasteného a  kokosom vysypaného vyššieho plechu, rovnomerne ho rozotrieme a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme dozlatista, či je cesto upečené zistíme pomocou špajdle – trvá to asi 20-25 minút.

Po upečení necháme buchtu čiastočne vychladnúť, pokvapkáme džúsom, potrieme  marmeládou a posypeme kokosom, orechmi, alebo prelejeme čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cookiesexplained

Najlepšie recepty na dnes