Výborná piškóta z presnidávky, je vláčna a nadýchaná a pečenie trvá zhruba 20 minút.
Potrebujeme:
3 vajcia
1 bal. vanilkového cukru
150 ml oleja
150 g cukru krupica (podľa sladkosti presnidávky)
3 ks presnidávky (cca 600 g) najlepšie domácej – jablčná, hrušková, slivková…
320 g polohrubá múka – podľa hustoty presnidávky použijeme viac, alebo menej
1 lyžičky jedlej sódy
Ďalej podľa chuti:
5 lyžíc marmelády: marhuľová, višňová, malinová..
trochu jablkového džúsu
Čokoládová poleva, alebo kokos, orechy…
Postup:
V miske so ušľaháme vajcia s cukrom do peny, postupne pridáme olej a presnidávky – dobre premiešame. . Pridáme sypké prísady a vymiešame jednotné cesto. Múku je potrebné pridať alebo ubrať podľa hustoty presnidávky (cesto stredne husté, dá sa jednoducho naliať a rozotrieť.
Cesto nalejeme do vymasteného a kokosom vysypaného vyššieho plechu, rovnomerne ho rozotrieme a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme dozlatista, či je cesto upečené zistíme pomocou špajdle – trvá to asi 20-25 minút.
Po upečení necháme buchtu čiastočne vychladnúť, pokvapkáme džúsom, potrieme marmeládou a posypeme kokosom, orechmi, alebo prelejeme čokoládovou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cookiesexplained