Fantastická piškóta z hrnčeka – kokosová, lahodná a veľmi šťavnatá.
Môj manžel si tento dezert zamiloval na prvé sústo.
Koláčik je navyše jednoduchý na prípravu a preto ho zvládne aj úplný začiatočník.
Ja som ho ešte vylepšila mandlovými lupienkami, ale je vynikajúci aj sám o sebe.
Potrebujeme:
2 vajcia
2 vanilkové cukry
1 hrnček práškového cukru + 1/2 hrnčeka práškového cukru
2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček vlažného mlieka
1 hrnček kokosu
1 prášok do pečiva
1 smotana na šľahanie
Voliteľné:
Mandlové lupienky
Postup:
Vajcia, 1 vanilkový cukor a 1 hrnček práškového cukru vyšľaháme.
Šľaháme, kým nevznikne jednotná penová hmota.
Pokračujeme sypkými prísadami:
k vaječenej hmote pridáme 2 hrnčeky preosiatej hladkej múky a prášok do pečiva.
Pridáme aj 1 hrnček vlažného mlieka.
Dlkladne premiešame.
Takto priptavené cesto nalejeme do formy.
Môžete použiť aj tortovú formu, alebo malú formu na pečenie.
Ja odporúčam formu vymastiť a vysypať múkou, ak používate silikónovú formu, netreba ju ani vymastiť.
Vrchná vrstva:
Jeden vanilkový cukor, 1/2 hrnčeka práškového cukru a kokos zmiešame.
Nasypeme na cesto a spoločne pečieme na 180 ° C.
Po upečení zalejeme smotanou na šľahanie.
Prajeme vám dobú chuť! :-)