plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi šťavnatý kokosový koláč z hrnčeka: Kto na oslave ochutnal vyhlásil, že lepšiu piškótu ešte nejedol!

Vynikajúci a najmä jednoduchý koláč s kokosom a super rýchlou prípravou.

Fantastická piškóta z hrnčeka – kokosová, lahodná a veľmi šťavnatá.

 

 

Môj manžel si tento dezert zamiloval na prvé sústo.

Koláčik je navyše jednoduchý na prípravu a preto ho zvládne aj úplný začiatočník.

Ja som ho ešte vylepšila mandlovými lupienkami, ale je vynikajúci aj sám o sebe.

Potrebujeme:

 

 

2 vajcia

2 vanilkové cukry

1 hrnček práškového cukru + 1/2 hrnčeka práškového cukru

2 hrnčeky hladkej múky

 

 

1 hrnček vlažného mlieka

1 hrnček kokosu

1 prášok do pečiva

1 smotana na šľahanie

Voliteľné:

Mandlové lupienky

Postup:

Vajcia, 1 vanilkový cukor a 1 hrnček práškového cukru vyšľaháme.

 

 

Šľaháme, kým nevznikne jednotná penová hmota.

Pokračujeme sypkými prísadami:

k vaječenej hmote pridáme 2 hrnčeky preosiatej hladkej múky a prášok do pečiva.

 

 

Pridáme aj 1 hrnček vlažného mlieka.

Dlkladne premiešame.

Takto priptavené cesto nalejeme do formy.

 

 

Môžete použiť aj tortovú formu, alebo malú formu na pečenie.

Ja odporúčam formu vymastiť a vysypať múkou, ak používate silikónovú formu, netreba ju ani vymastiť.

Vrchná vrstva:

Jeden vanilkový cukor, 1/2 hrnčeka práškového cukru a kokos zmiešame.

 

 

Nasypeme na cesto a spoločne pečieme na 180 ° C.

Po upečení zalejeme smotanou na šľahanie.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes