Veľmi šťavnatý „Granko“ koláčik: Stačí len upiecť a preliať polevou, chuť je bezkonkurenčná!

Tento koláčik je veľmi rýchly a fantasticky chutný. Odporúčam skutočne každému, je luxusný!

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček polohrubej múky

1/2 hrnčeka Granka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 hrnčeka kakaa

1 hrnček oleja

1 bal. prášku do pečiva

Na poliatie:

1/2 hrnčeka osladenej uvarenej kávy – rozpustnej (môžete použiť aj kapučíno)

Poleva:

250 ml smotany na šľahanieň

200 g čokolády na varenie

Na potretie:

Jahodový, ríbezľový, malinový alebo iný podľa chuti

Postup:

Urobíme si jednoduché cesto – stačí, ak v mise rozšľaháme vajcia, pridáme cukor, múku, Granko, kakao, olej a prášok do pečiva. Všetko spolu na najnižších otáčkach prešľaháme šľahačom.

Pripravíme si menší plech s vyššími okrajmi a vystelieme ho papierom na pečenie. Na plech vylejeme cesto tak, aby bolo rovnomerne rozotreté a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 ° C, na 20-30 minút. Či je zákusok dostatočne prepečený zistíte pomocou špáradla.

Uvaríme kávu, alebo kapučíno a keď vyberieme upečené cesto, tak ho pokvapkáme teplou kávou – využijeme celú kávu.

Následne potrieme povrch koláčika džemom.

Nakoniec prichádza na rad čoko-smotanová poleva. V kastróliku si rozpustíme čokoládu v smotane na šľahanie a za stáleho miešania necháme chvíľu povariť. Potom len natrieme na vrch koláčika, uhladíme a takto pripravený koláčik necháme poriadne vychladiť. Odporúčam nechať vychladiť na noc, ráno bude koláčik ešte lepší a šťavnatejší!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár