plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi šťavnatý a veľmi chutný marhuľový koláč: Neodolateľná ovocná dobrota!

Vynikajúci osviežujúci marhuľový koláčik, ktorý sa výborne hodí na letné mesiace.

Doma ho pripravujeme ako na bežiacom páse, keď že si ho deti nevedia vynachváliť.

 

 

Osviežujúci marhuľový koláč podľa receptu z youtube kanála Koch mal nach – lecker mit Rika Kienera.

Potrebujeme:

700 g odkôstkovaných marhúľ

50 g lúpaných mandlí

Na cesto:

250 g hladkej múky

50 g kukuričného škrobu

50 g mletých mandlí

1 vajce

175 g margarínu

100 g kryštálového cukru

8 g vanilkového cukru

Na náplň:

2 vajcia

100 g kryštálového cukru

24 g vanilkového cukru

1 ČL strúhanej citrónovej kôry

250 g kyslej smotany

60 g kukuričného škrobu

Postup:

 

 

Do misky pridáme múku, škrob, mleté mandle, vajce, zmäknutý margarín, cukor.

Mixérom vyšľaháme drobivé cesto.

Cesto vymiesime rukami, vytvarujeme z neho guľu a vložíme na 30 minút do chladničky.

 

 

Oddelíme si žĺtky od bielkov.

Do väčšej misy pridáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor.

Rozšľaháme mixérom na krém.

 

 

Potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, smotanu a škrob.

Dôkladne vyšľaháme.

 

 

Stôl posypeme múkou.

Položíme naň cesto, posypeme ho múkou.

Vyvaľkáme do kruhu.

 

 

Cesto vložíme do nevymastenej tortovej formy a zarovnáme okraje.

Formu vložíme do rúry.

Cesto pečieme 15 minút pri hornom a spodnom ohreve pri teplote 180°C.

 

 

Marhule rozštvrtíme a poukladáme na upečené cesto.

Do menšej nádoby pridáme bielky, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme na tuhý sneh.

 

 

Do krému opatrne vmiešame rozšľahané bielky a rovnomerne ho rozotrieme na marhule (nerozotierame cez vonkajší okraj cesta).

Vrch posypeme mandľovými lupienkami.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme asi 35 minút pri teplote 180°C.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/buZQfc1Dfhk

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes