plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasné banánové rezy s margotkou: Naučte sa tú piškótu na lyžice a budete ju dávať na všetky zákusky – niečo fantastické!

Famózny banánový zákusok od veľmi šikovnej pani Ivany N. U nás sa pečie už 10 rokov a je to náš najobľúbenejší dezert vôbec. Určite skúste!

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec,

5 PL krupicového cukru,

štipka soli,

7 PL polohrubej múky,

1/2 prášku do pečiva,

3 PL oleja,

4 PL horúcej vody,

2 PL kakaa

Krém:

2 nátierkové maslá (po 200 g),

1 tvaroh vaničkový (250 g)

250 ml smotany na šľahanie 33%,

3 vanilkové cukry,

2 – 3 PL práškového cukru

Ďalej:

5 banánov,

veľké balenie detských piškót,

250 ml uvarenej silnejšie kávy,

100 g Margotky (môžete nahradiť čokoládou, alebo Grankom).

Postup:

Cesto:

Vyšľaháme sneh z 5 bielkov, 5 lyžíc cukru krupica a so štipkou soli. Pridávame k tomu postupne za stáleho šľahania (na najnižší stupeň) 5 žĺtkov, 4 lyžice horúcej vody a 3 lyžice oleja, nakoniec 7 lyžíc polohrubej múky s 1/2 prášku do pečiva a trochou kakaa. Na vymastenom a vysypanom plechu 30 x 40 cm pečieme na 180 ° C 15 – 20 minút.

Krém: Ušľaháme šľahačku. Nátierkové maslá s cukrami a tvarohom dôkladne vyšľaháme, až zmes nadobudne a ručne jemne vmiešame ušľahanú šľahačku.

Na upečený a vychladnutý korpus natrieme tretinu krému, rozložíme kolieska banánov tesne vedľa seba, natrieme druhú tretinu krému. Uvaríme hrnček silnej kávy a necháme vychladnúť. Do kávy namáčame piškóty a uložíme vedľa seba na krém. Hore rozotrieme zvyšok krému a posypeme Grankom, strúhanou Margotkou, alebo čokoládou.

Rezy necháme v chladničke do druhého dňa uležať, sú potom oveľa chutnejšie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Recept aj s ďalšími inšpiráciami nájdete TU.

Najlepšie recepty na dnes