plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborné zapekané rezne s kyslou smotanou a syrom – 30 minút a sú na stole: Žiadne vyprážanie a chuť lepšia ako klasika!

Výborné a hlavne rýchle rezne v kyslej smotane a údenom syre. Perfektné jedlo z jedného plechu!

Výborné a hlavne rýchle rezne v kyslej smotane a údenom syre.

 

 

Perfektné jedlo z jedného plechu.

Recept podľa Julky, naozaj výborný.

Potrebujeme:

8 kusov rezňov (bravčové alebo kuracie)

Marináda:

 

 

3 vajcia

Čierne korenie

1 lyžica horčice

3 pretlačené strúčiky cesnaku

Kyslá smotana

Syr údený

Bylinky podľa chuti

Koreniny podľa chuti

Príloha:

 

 

Zemiaková kaša

Varené alebo zapekané zemiaky

Pečivo

Šalát z čerstvej zeleniny

Postup:

Jemne naklepem osem rezňov.

Môžete pracovať s kuracím, morčacím alebo bravčovým mäsom.

 

 

Vložím ich do marinády, ktorú pripravíme nasledovne:

V miske vymiešame tri vajíčka lyžicou horčice, soľou a čiernym korením.

Do zmesi vmiešame pretlačený cesnak.

 

 

Môžeme nechať marinovať pár hodín, alebo piecť hneď.

Rezne poukladám na plech, prelejeme všetkou marinádou.

Vrchná vrstva:

Nastrúhame si tvrdý syr.

 

 

Zmiešame ho s kyslou smotanou a nasekanými bylinkami.

Navrstvíme na vrch rezňov.

Plech zakryjem alobalom a vložím do rúry vyhriatej na 210 stupňov.

 

 

Po 20 minútach (v prípade bravčového 30 minút) dám preč alobal.

Rezne necháme zapiecť ešte asi 10 minút dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes