Cuketové cesto na koláče alebo tortu, do ktorého nejde vôbec žiadna múka. A nebojte sa, cuketu v ňom vôbec necítiť a koláčik je fantasticky šťavnatý.
Potrebujeme:
250 gramov cukety
100 g trstinového cukru
2 vajcia
200 g mletých orechov
1 lyžičku prášku do pečiva
1 lyžičku citrónovej kôry
50 g masla
50 ml mlieka
1 lyžičku kakaa
Plnka:
250 gramov smotana na šľahanie 33%
1 lyžica medu
250 gramov mascarpone
200 gramov pochúťková smotana
Postup :
Cuketu umyjeme, zbavíme dužiny, semienok a nahrubo nastrúhame. Pridáme polovicu cukru a necháme odstáť, kým sa cuketa vypotí. Vymiešame vajíčka s ostatným cukrom, prilejeme rozpustené maslo. Orechy zmiešame s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Po častiach vmiešame do cuketovej zmesi, pridáme aj mlieko a miešame, kým nevznikne hladké cesto. Vylejeme na vymastený plech a pečieme pri 180 stupňoch približne 20 min. – kým povrch nezozlatne. Táto dávka je na malý plech alebo do tortovej formy.
Plnka : všetky prísady len zmiešame a nakoniec pridáme aj ušľahanú šľahačku. Natrieme na korpus a necháme stuhnúť. Na plnku môžeme použiť akékoľvek iné prísady, prípadne stačí len natrieť džemom a preliať čokoládovou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)