plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi šťavnatá piškóta z cukety, bez múky: Perfektná na torty a koláče, kto ochutnal neuveril, že v nej nie je žiadna múka!

Cuketové cesto na koláče alebo tortu, do ktorého nejde vôbec žiadna múka. A nebojte sa, cuketu v ňom vôbec necítiť a koláčiky aj torty sú fantastické a šťavnaté.

Cuketové cesto na koláče alebo tortu, do ktorého nejde vôbec žiadna múka. A nebojte sa, cuketu v ňom vôbec necítiť a koláčik je fantasticky šťavnatý.

Potrebujeme:

250 gramov cukety

100 g trstinového cukru

2 vajcia

200 g mletých orechov

1 lyžičku prášku do pečiva

1 lyžičku citrónovej kôry

50 g masla

50 ml mlieka

1 lyžičku kakaa

Plnka:

250 gramov smotana na šľahanie 33%

1 lyžica medu

250 gramov mascarpone

200 gramov pochúťková smotana

Postup :

Cuketu umyjeme, zbavíme dužiny, semienok a nahrubo nastrúhame. Pridáme polovicu cukru a necháme odstáť, kým sa cuketa vypotí. Vymiešame vajíčka s ostatným cukrom, prilejeme rozpustené maslo. Orechy zmiešame s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Po častiach vmiešame do cuketovej zmesi, pridáme aj mlieko a miešame, kým nevznikne hladké cesto. Vylejeme na vymastený plech a pečieme pri 180 stupňoch približne 20 min. – kým povrch nezozlatne. Táto dávka je na malý plech alebo do tortovej formy.

Plnka : všetky prísady len zmiešame a nakoniec pridáme aj ušľahanú šľahačku. Natrieme na korpus a necháme stuhnúť.  Na plnku môžeme použiť akékoľvek iné prísady, prípadne stačí len natrieť džemom a preliať čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes