plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi rýchly a naozaj chutný obed: Všetko len navrstvíte do jedného pekáča a môžete prestierať stôl!

Jednoduché a rýchle jedlo z bežne dostupných surovín podľa receptu z youtube, ktoré sa hodí na bežný deň, aj na slávnostný stôl!

 

Potrebujeme:

600 g bravčovej krkovičky

1 cibuľu

2 – 3 nakladané uhorky

600 g zemiakov

 

 

100 g údenej slaniny

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

provenskálske bylinky

Postup:

Mäso si nakrájame na menšie kúsky, očistenú cibuľu na pol krúžky a kyslé uhorky si nakrájame na kolieska.

 

 

Ošúpeme si zemiaky a nakrájame ich na stredne hrubé kolieska.

Slaninku si nakrájame na tenké plátky.

Všetko začneme vrstviť do pekáča.

 

 

Ako prvé si na dno rovnomerne naukladáme mäso.

Osolíme ho, okoreníme a posypeme bylinkami.

Ďalej navrstvíme cibuľu, uhorky.

Navrch naukladáme kolieska zemiakov.

Osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami.

 

 

Navrch poukladáme plátky slaninky a prikryjeme alobalom.

Pečieme asi 90 minút pri teplote 190 °C.

Potom dáme dolu alobal a dopečieme ešte asi 10 minút.

Hotovo.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes