plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi osviežujúci dezert z kyslej smotany, plný vitamínov: Namiesto nezdravých sladkostí pripravte deťom toto, pochutná si celá rodina!

Výborný a veľmi svieži dezert, po ktorom sa len zapráši.

Potrebujeme:

250 ml kyslej smotany

500 g jahôd

100 g čučoriedok

400 ml vody

6 lyžíc kr . cukru

100 g malín

40 g želatíny

Postup:

Začnite tým, že 200 g jahôd rozmixujete v mixéri. Vznikne vám hustá kaša. V samostatnom hrnci zmiešajte 20 g želatíny a 250 ml vody. Takto pripravenú zmes zahrejte, aby sa rozpustila a následne nechajte vychladnúť. Po vychladnutí zmiešajte s jahodovou kašou a pridajte 2 lyžice cukru.

Ďalších 200 g jahôd nakrájajte a poukladajte na dno hlbšej misky. Tieto jahody zalejte vytvorenou jahodovou zmesou a uložte do chladničky na 2,5 hodiny. Zvyšnú želatínu rozpustite v 150 ml vody a pripravte podľa návodu. Pripravené a vychladnuté  želé nalejte do kyslej smotany. Zľahka premiešajte a pridajte ešte 4 lyžice cukru. Do takto pripravenej smotanovej hmoty pridajte zvyšné jahody a čučoriedky. Hotovú zmes nalejte na jahodové pyré a opäť dajte zachladiť na 2 hodiny.

Najlepšie recepty na dnes