Výborný a veľmi svieži dezert, po ktorom sa len zapráši.
Potrebujeme:
250 ml kyslej smotany
500 g jahôd
100 g čučoriedok
400 ml vody
6 lyžíc kr . cukru
100 g malín
40 g želatíny
Postup:
Začnite tým, že 200 g jahôd rozmixujete v mixéri. Vznikne vám hustá kaša. V samostatnom hrnci zmiešajte 20 g želatíny a 250 ml vody. Takto pripravenú zmes zahrejte, aby sa rozpustila a následne nechajte vychladnúť. Po vychladnutí zmiešajte s jahodovou kašou a pridajte 2 lyžice cukru.
Ďalších 200 g jahôd nakrájajte a poukladajte na dno hlbšej misky. Tieto jahody zalejte vytvorenou jahodovou zmesou a uložte do chladničky na 2,5 hodiny. Zvyšnú želatínu rozpustite v 150 ml vody a pripravte podľa návodu. Pripravené a vychladnuté želé nalejte do kyslej smotany. Zľahka premiešajte a pridajte ešte 4 lyžice cukru. Do takto pripravenej smotanovej hmoty pridajte zvyšné jahody a čučoriedky. Hotovú zmes nalejte na jahodové pyré a opäť dajte zachladiť na 2 hodiny.