Úžasný Margot zákusok: Bezkonkurenčný krém zo salka – deťom chutí viac, ako zmrzlina!

Výborný zákusok s karamelovým krémom a chuťou obľúbenej tyčinky margot. Je to lahôdka naozaj veľká!

Potrebujeme:

Piškóta:

6 vajíčok (žĺtky, bielka zvlášť)

150 g cukru

35 g kakaa

30 g škrobu

...

90 g polohrubej múky

Karamelový krém:

1 uvarené Salko (variť v plechovke 2 hodiny)

250 g masla

1 van. puding

300 ml mlieka

2 vanilkové cukry

Na vrch:

Šľahačka

Margotka

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, bielky zvlášť. K žĺtkom pridáme aj ostatné prísady a nakoniec ručne vmiešame sneh. Navrstvíme na plech vyložený papierom a pri teplote 180 stupňov pečieme asi pol hodinu.

Salko uvaríme v plechovke, alebo kúpime hotové karamelové. Puding uvaríme v mlieku, necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme s cukrom  a salkom, nakoniec zmiešame aj s pudingom – všetko spolu vymiešame na jednotný krém. Dôležité je, aby mali všetky prísady rovnakú teplotu.

Šľahačku vyšľaháme ako zvyčajne.

Na vychladnutý korpus navrstvíme krém, na krém šľahačku a na vrch nastrúhame 2 margoty. Podávame vychladené.

Výborný zákusok s karamelovým krémom a chuťou obľúbenej tyčinky margot. Je to lahôdka naozaj veľká!