plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi krehký mascarpone koláčik s višňami: Už viem, čo si zajtra upečiem ku kávičke!

Potrebujeme:

200 g masla

70 g práškového cukru

270 g hladkej múky

1 lyžička prášku do pečiva

1 žĺtok

Mascarpone krém:

500 g mascarpone

2 lyžice citrónovej šťavy

1 vanilkový cukor

5 lyžíc práškového cukru

Želatína:

500 g višní

175 g cukru

2,5 lyžičky želatíny + 2 lyžice vody

2 lyžice citrónovej šťavy

2 lyžičky škrobu + 2 lyžice vody

Postup:

Múku zmiešajte s práškom do pečiva do misky si dáme mäkké maslo a vymiešame ho s práškovým cukrom do peny. Potom pridáme žĺtok a 2 minúty šľaháme. Primiešame múku s práškom do pečiva a premiešame.Cesto bude husté a lepkavé..

Cestom navrstvíme dno plechu (plech 23×28 cm) vystlaného s papierom na pečenie, najlepšie sa vám to bude robiť prstami ktoré si budete namáčať do múky. Takto pripravené cesto popicháme vidličkou.

Vložíme do vyhriatej rúry (180 stupňov) a pečieme cca 23 minút dozlatista. Necháme úplne vychladnúť.

Mascarpone krém. Mascarpone si dáme do misy.Pridáme cukor j vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Šľaháme 3 minúty kým sa krém nestane hustým a nadýchaným.Krém natrieme na vychladnutú piškótu.

Višne zbavené kôstok, buď to čerstvé alebo mrazené si dáme do hrnca s hrubým dnom.Zasypeme ich cukrom a necháme 30 minút postáť nech pustia šťavu. Občas ich premiešame.

Do 2 polievkových lyžíc vody rozmiešame citrónovú šťavu a škrob. Taktiež v 2 lyžiciach vody rozmiešame želatínu. Necháme ju napučať a potom ju trochu zahrejeme.

Višne dáme na stredný oheň a povaríme ich 5 minút.Potom do nich vmiešame škrobovú zmes a stále miešame kým nám všetko nezhustne. Odstavíme a pridáme aj želatínu.Necháme vychladnúť za občasného premiešania.

Keď nám višňová zmes vychladne nanesieme ju na mascarpone krém a zarovnáme.Vložíme zákusok do chladničky a necháme tuhnúť aspoň 2 hodiny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: gotujzcukiereczkiem

Najlepšie recepty na dnes