Potrebujeme:
200 g masla
70 g práškového cukru
270 g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
1 žĺtok
Mascarpone krém:
500 g mascarpone
2 lyžice citrónovej šťavy
1 vanilkový cukor
5 lyžíc práškového cukru
Želatína:
500 g višní
175 g cukru
2,5 lyžičky želatíny + 2 lyžice vody
2 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžičky škrobu + 2 lyžice vody
Postup:
Múku zmiešajte s práškom do pečiva do misky si dáme mäkké maslo a vymiešame ho s práškovým cukrom do peny. Potom pridáme žĺtok a 2 minúty šľaháme. Primiešame múku s práškom do pečiva a premiešame.Cesto bude husté a lepkavé..
Cestom navrstvíme dno plechu (plech 23×28 cm) vystlaného s papierom na pečenie, najlepšie sa vám to bude robiť prstami ktoré si budete namáčať do múky. Takto pripravené cesto popicháme vidličkou.
Vložíme do vyhriatej rúry (180 stupňov) a pečieme cca 23 minút dozlatista. Necháme úplne vychladnúť.
Mascarpone krém. Mascarpone si dáme do misy.Pridáme cukor j vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Šľaháme 3 minúty kým sa krém nestane hustým a nadýchaným.Krém natrieme na vychladnutú piškótu.
Višne zbavené kôstok, buď to čerstvé alebo mrazené si dáme do hrnca s hrubým dnom.Zasypeme ich cukrom a necháme 30 minút postáť nech pustia šťavu. Občas ich premiešame.
Do 2 polievkových lyžíc vody rozmiešame citrónovú šťavu a škrob. Taktiež v 2 lyžiciach vody rozmiešame želatínu. Necháme ju napučať a potom ju trochu zahrejeme.
Višne dáme na stredný oheň a povaríme ich 5 minút.Potom do nich vmiešame škrobovú zmes a stále miešame kým nám všetko nezhustne. Odstavíme a pridáme aj želatínu.Necháme vychladnúť za občasného premiešania.
Keď nám višňová zmes vychladne nanesieme ju na mascarpone krém a zarovnáme.Vložíme zákusok do chladničky a necháme tuhnúť aspoň 2 hodiny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: gotujzcukiereczkiem