Výborná osviežujúca pochúťka z kyslej smotany, tvarohu a broskýň.
Potrebujeme:
- Želatína – 40 g;
- Voda – 120 ml;
- Tvaroh – 700 g;
- Kyslá smotana – 200 ml (čo najhustejšia);
- Cukor kr. – 150 g;
- Vanilín – podľa chuti;
- Broskyne alebo marhule – 1 ks;
- Piškóty – 150 g;
Postup:
Želatínu necháme napučať v studenej vode a následne zahrievaním rozpustíme. Potom necháme mierne vychladnúť.
Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, cukrom, vanilkou – najlepšie je na miešanie použiť elektrický šľahač.
Do tvarohovej hmoty vmiešame želatínu.
Ovocie si nakrájame na kúsky a ideme vrstviť. Do silikónovej formy navrstvíme časť tvarohovej hmoty, potom pridáme kúsky ovocia, ďalšia vrstva tvarohového krému, ovocie a zľahka nakrájané piškóty. Pridáme zvyšok krému, uhladíme a dáme do chladničky na minimálne 3 hodiny, alebo kým zmes nestuhne. Potom jednoducho vyklopíme z formy a môžeme krájať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)