Letná tvarohová maškrta z bábovkovej formy – bez pečenia: Minimum úsilia, výsledok lepší ako nanuková torta!

Výborná osviežujúca pochúťka z kyslej smotany, tvarohu a broskýň. 

Výborná osviežujúca pochúťka z kyslej smotany, tvarohu a broskýň.

Potrebujeme:

  • Želatína – 40 g;
  • Voda – 120 ml;
  • Tvaroh – 700 g;
  • Kyslá smotana – 200 ml (čo najhustejšia);
  • Cukor kr. – 150 g;
  • Vanilín – podľa chuti;
  • Broskyne alebo marhule – 1 ks;
  • Piškóty – 150 g;

Postup:

Želatínu necháme napučať v studenej vode a následne zahrievaním rozpustíme. Potom necháme mierne vychladnúť.

Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, cukrom, vanilkou – najlepšie je na miešanie použiť elektrický šľahač.

Do tvarohovej hmoty vmiešame želatínu.

Ovocie si nakrájame na kúsky a ideme vrstviť. Do silikónovej formy navrstvíme časť tvarohovej hmoty, potom pridáme kúsky ovocia, ďalšia vrstva tvarohového krému, ovocie a zľahka nakrájané piškóty. Pridáme zvyšok krému, uhladíme a dáme do chladničky na minimálne 3 hodiny, alebo kým zmes nestuhne. Potom jednoducho vyklopíme z formy a môžeme krájať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)