plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi jednoduchý a výborný obrátený mandarínkový koláč: Urobte si ho doma a sledujte, ako rýchlo mizne z taniera!

Vďaka tomuto videu z youtube si doma pripravíte úžasnú mandarínkovú maškrtu, ktorá bude miznúť z taniera rýchlosťou blesku!

Potrebujeme:

9 mandarínok

2 vajcia

štipka soli

100 g cukru

150 ml slnečnicového oleja

160 ml vody

kôra z jednej mandarínky

15 g prášku do pečiva

220 g hladkej múky

krupicový cukor na ozdobu

Postup:

Ošúpané mandarínky si vodorovne prerežeme na polovicu.

Premastíme si formu na pečenie, vložíme do nej papier na pečenie, ktorý postláčame rukou, aby nám dobre sadol.

Vnútro plechu aj po stranách posypeme múkou a štipkou cukru.

Potom postupne vedľa seba naukladáme nakrájané mandarínky, tak aby boli na sebe čo najhustejšie.

Jednu mandarínku rozštvrtíme, vložíme do pohára a pridáme dve vajcia.

Obsah pohára rozmixujeme a takto rozmixovanú zmes precedíme cez sitko do väčšej misky.

Pridáme cukor a obsah rozšľaháme na redšiu hmotu.

Do misky nalejeme olej a počas šľahania pridáme ešte štipku soli.

Do misky cez sitko preosejeme múku, rovnako aj kypriaci prášok.

Obsah nádoby dobre premiešame.

Cez jemné strúhadlo nastrúhame mandarínkovú kôru a zamiešame.

Redšie cesto, ktoré nám vznikne, rovnomerne vylievame na plech tak, aby zakrylo všetky mandarínky. 

Formu na pečenie vložíme do rúry na 40 minút pri teplote 180°C.

Pomocou servírovacieho taniera koláč preklopíme a nakrájame.

Na záver ho posypeme práškovým cukrom.

TIP:

Koláčik môžete servírovať napríklad s kopčekom vanilkovej zmrzliny. 

Dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes