Veľmi jednoduché a veľmi chutné: Domáce TALIANSKE paradajky s bazalkou!

Toto je jeden z najjednoduchších receptov na domáce nakladané paradajky, aký som kedy vyskúšal.

Takto si môžeme pochutnávať na zelenine po celý rok.

 

 

Takto pripravené paradajky sú veľmi chutné, lahodné a krásne voňavé.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Jednoduchý recept z youtube kanála Melissa Mir na chutné nakladané paradajky s bazalkou.

Potrebujeme:

2 kg paradajok

2 cibule

1 feferónku

5-6 strúčikov cesnaku

3 bobkové listy

1 zväzok bazalky

3 ČL soli

3 ČL kryštálového cukru

3 ČL octu (70%)

Postup:

 

 

Paradajky nakrájame na polovic.

Uložíme ich do misy.

Cibuľu a feferónku nakrájame na plátky.

 

 

Do čistého a sterilizovaného litrového pohára vložíme nakrájané cesnakové strúčiky.

Pridáme aj bobkový list.

Potom naukladáme jednu vrstvu paradajok.

 

 

Ďalej vložíme cibuľu.

A bazalku.

 

 

Potom pridáme paradajky a feferónku.

 

 

Nakoniec pridáme sypké prísady: soľ cukor.

Nalejeme ocot.

Zeleninu zalejeme po okraj vriacou vodou.

 

 

Poháre napevno uzavrieme viečkom.

Prekryjeme ich uterákom.

Necháme úplne vychladnúť.

 

 

Zeleninu môžeme takto skladovať až 12 mesiacov.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash