Veľmi chutné mäsové guľky pečené v rúre: Najchutnejší obed z mletého mäsa!

Mleté mäso na tento spôsob podľa receptu z youtube chutí naozaj výborne a milujú ho aj deti. Príprava je veľmi jednoduchá a nemusíte stáť dlho pri sporáku, pretože guľky sa samé upečú v rúre…

Potrebujeme:

1 kg zemiakov (asi 5-6 kusov)

40 g masla

1 vajce

petržlen

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ, korenie, červenú mletú papriku podľa chuti

tymian

300 g mletého mäsa

2 cibule

2 PL strúhanky

4 PL rastlinného oleja

2 PL paradajkového pretlaku

300 ml vody

strúhaný syr čedar

Postup:

Zemiaky si vložíme do hrnca a uvaríme v šupke. Do misy si dáme mleté mäso, pridáme strúhanku, nadrobno nakrájanú cibuľu, časť nasekanej petržlenovej vňate, vajíčko, soľ, korenie, papriku, tymian,  slnečnicový olej a dobre premiešame.

Namastíme si ruky olejom a začneme formovať guľky.

Uvarené zemiaky si ošúpeme, osolíme ich, 3 si odložíme a k ostatným pridáme maslo a roztlačíme na kašu.

Pridáme muškátový oriešok, druhú časť nasekanej vňate a premiešame.

Primiešame čili papričku, všetko spolu vypracujeme a mastnými rukami teraz formuje guľky z tejto zemiakovej hmoty.

Zvyšné tri zemiaky si pokrájame na kolieska. Zapekaciu misu si vymastíme olejom, na dno poukladáme plátky zemiakov a na to poukladáme zemiakové, aj mäsové guľky.

Vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme 20 minút.

V miske si rozmiešame 2 lyžice paradajkového pretlaku s vodou, osolíme a premiešame.

Po 20 minútach vyberieme misu z rúry, všetko polejeme pripravenou paradajkovou omáčkou, zasypeme strúhaným čedarom a dáme zapiecť na ďalších 20 minút. Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!