plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi chutná krkovička z rúry: Tento recept je hitom každej oslavy – tajomstvo je v omáčke!

Toto jedlo je dokonalý nápad pre akékoľvek rodinné oslavy alebo sviatočné večere. Jeho hlavnou výhodou je skutočnosť, že sa pripraví v jednom pekáči, chutí vynikajúco a pritom vôbec nie je náročné na prípravu. Mäso zostane šťavnaté a úžasne chutné práve vďaka omáčke.

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 3 cibuľa
  • 1/2 kg húb nakrájaných na plátky
  • soľ, korenie
  • Sladkú papriku
  • Bravčovú masť
  • Hladká múka

omáčka:

  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 3 lyžice rajčiakového pretlaku
  • 2 lyžice octu
  • 2 lyžice cukru
  • 8 lyžíc vody

Postup:

Bravčovú krkovičku nakrájame na plátky a potom ich ochutíme soľou, korením a paprikou. Mäso sa vloží do misky a prikryje fóliou a potom sa nechá marinovať niekoľko hodín. Potom obalíme kúsky mäska v múke a sprudka opražíme z oboch strán. Plátky pripravené týmto spôsobom sa položia do pekáča.

Cibuľu nakrájame na plátky a huby na pásiky a umiestnime ich na mäso.Všetky prísady na omáčku zmiešame a navrstvíme na suroviny v pekáči. Zakryjeme a  vložíme do rúry.

Takto pečieme pri teplote 200 ° C asi 1,5 hodiny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes