Potrebujeme:
Na základ:
3 vajcia
3 lyžice cukru
3 kopcovité lyžice hl. múky
Krém:
2 bal. vanilkového pudingového prášku
900 ml mlieka
1 tégik kyslej smotany
vanilková aróma, cukor
Na čerešňovú vrstvu:
1 pohár zaváraných čerešní – scedených odkvapkaných
2-3 dl smotany na šľahanie + stužovač
Postup:
Základom je dobre vyšľahať vajcia. ŠĽaháme do peny a pridáme cukor, vyšľaháme svetlú penistú hmotu (kedže do cesta nejde prášok do pečiva, ani sa neoddeľujú bielky a žĺtky, tento krok je obzvlášť dôležitý).
Nakoniec postupne vmiešame preosiatu múku a opatrne vymiešame jednotné cesto, tak aby si zachovalo čo naj-vzdušnejšiu konzistenciu. Cesto navrstvíme do formy s priemerom 28 cm – vymastenej, múkou vysypanej alebo vystlanej papierom na pečenie.
Upečený korpus necháme vychladnúť (korpus nebude vysoký, ale napriek tomu bude veľmi chutný a lahodný).
Na krém si uvaríme ako klasicky puding z mlieka, cukru a pudingových práškov. Do vychaldnutého pudingu vmiešame smotanu.
Na korpus uložíme čerešne, navrstvíme puding a nakoniec potrieme šľahačkou. Podávame vychaldené. Torta je výborná!