plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi chutná čerešňová torta s pudingovým krémom: Na cesto treba len 3 prísady, je to jednoduchšie ako nepečené dezerty!

Potrebujeme:

Na základ:

3 vajcia

3 lyžice cukru

3 kopcovité lyžice hl. múky

Krém:

2 bal. vanilkového pudingového prášku

900 ml mlieka

1 tégik kyslej smotany

vanilková aróma, cukor

Na čerešňovú vrstvu:

1 pohár zaváraných čerešní – scedených odkvapkaných

2-3 dl smotany na šľahanie + stužovač

Postup:

Základom je dobre vyšľahať vajcia. ŠĽaháme do peny a pridáme cukor, vyšľaháme svetlú penistú hmotu (kedže do cesta nejde prášok do pečiva, ani sa neoddeľujú bielky a žĺtky, tento krok je obzvlášť dôležitý).

Nakoniec postupne vmiešame preosiatu múku a opatrne vymiešame jednotné cesto, tak aby si zachovalo čo naj-vzdušnejšiu konzistenciu.  Cesto navrstvíme do formy s priemerom 28 cm – vymastenej, múkou vysypanej alebo vystlanej papierom na pečenie.

Upečený korpus necháme vychladnúť (korpus nebude vysoký, ale napriek tomu bude veľmi chutný a lahodný).

Na krém si uvaríme ako klasicky puding z mlieka, cukru a pudingových práškov. Do vychaldnutého pudingu vmiešame smotanu.

Na korpus uložíme čerešne, navrstvíme puding a nakoniec potrieme šľahačkou. Podávame vychaldené. Torta je výborná!

Najlepšie recepty na dnes