plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi chutná čerešňová torta s pudingovým krémom: Na cesto treba len 3 prísady, je to jednoduchšie ako nepečené dezerty!

Táto torta je absolútne luxusná a jednoduchá na prípravu.

 

 

Potrebujeme:

Na základ:

3 vajcia

3 lyžice cukru

3 kopcovité lyžice hl. múky

Krém:

 

 

2 bal. vanilkového pudingového prášku

900 ml mlieka

1 tégik kyslej smotany

vanilková aróma, cukor

Na čerešňovú vrstvu:

1 pohár zaváraných čerešní – scedených odkvapkaných

2-3 dl smotany na šľahanie + stužovač

Postup:

Základom je dobre vyšľahať vajcia.

 

 

ŠĽaháme do peny a pridáme cukor,.

Vyšľaháme svetlú penistú hmotu (kedže do cesta nejde prášok do pečiva, ani sa neoddeľujú bielky a žĺtky, tento krok je obzvlášť dôležitý).

Nakoniec postupne vmiešame preosiatu múku.

 

 

Opatrne vymiešame jednotné cesto, tak aby si zachovalo čo naj-vzdušnejšiu konzistenciu.

Cesto navrstvíme do formy s priemerom 28 cm – vymastenej, múkou vysypanej alebo vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Upečený korpus necháme vychladnúť (korpus nebude vysoký, ale napriek tomu bude veľmi chutný a lahodný).

Na krém si uvaríme ako klasicky puding:

z mlieka, cukru a pudingových práškov.

 

 

Do vychaldnutého pudingu vmiešame smotanu.

Na korpus uložíme čerešne, navrstvíme puding a nakoniec potrieme šľahačkou.

 

 

Podávame vychaldené.

Torta je výborná!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes