Vynikajúci nápad na studené rolky, ktoré sú ako stvorené na slávnostné pohostenie.
Potrebujeme(na jeden kus):
Na cesto:
2 1/2 hrnčeka nastrúhaných piškót
4 lyžice práškového cukru
3 lyžice kakaa
3 lyžice rumu
trochu mlieka
(cesto môže mať rôzne farby – bielu, zelenú: stačí vynechať kakao a pridať do cesta kokos prípadne potravinárske farbivo)
Náplň na kokosovú hmotu:
3 lyžice masla
4 – 5 lyžice práškového cukru
3/4 hrnčeka strúhaného kokosu
Postup:
Piškóty na tmavé cesto zmiešame s cukrom, kakaom, nastrúhané piškóty a rumom – pridáme toľko mlieka, aby vzniklo tuhšie hladké cesto Krém na kokosovú hmotu pripravíme z rozotreného tuku s cukrom a zmiešaného s kokosom.
Tmavé cesto z neho vyvaľkáme (najlepšie medzi 2 mikrotenovým sáčky) obdĺžnikový plát … Potom rozvaľkáme kokosovou hmotu (medzi 2 mikrotén) na obdĺžnik.
Hotovú kokosovú hmotu položíme na tmavé cesto a roládu zvinieme pomocou mikroténovej fólie. Hotovú roládu odbalíme z mikroténovej fólie a zabalíme ho do alobalu – v chlade vydrží aj tri týždne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: egyszerugyorsreceptek