plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľkonočné plnené vajíčka: Najkrajšie jednohubky na slávnostnom stole a ešte aké chutné!

Veľmi chutné, vždy s nimi máme veľký úspech. Obľúbené sú hlavne u detí!

Veľmi chutné, vždy s nimi máme veľký úspech. Obľúbené sú hlavne u detí. Ak sa vám nechce vajíčka plniť, tak môžete použiť aj ako skvelú vajíčkovú nátierku, stačí, ak uvarené vajcia celé nastrúhate alebo nakrájate nadrobno.

Potrebujeme:

  • 5 vajec,
  • 100 g tvarohu
  • 1 lyžicu kyslej smotany,
  • 1 lyžička horčice,
  • 1 lyžička majonézy,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • nakrájanú zelenú cibuľku,
  • 2 malé mrkvy,
  • 1 olivy.

príprava:

Vajcia uvaríme natvrdo. Zmiešame tvaroh s kyslou smotanou, soľou, korením, majonézou, horčicou a nakrájanou zelenou cibuľkou. Odrežeme jeden koniec vajíčok, tak, aby sme vybrali žĺtok – žĺtky potom premeišame s pripravenou zmesou a navrstvíme späť do neporušeného bielka a prikryjeme odrezanou časťou – čím vytvoríme akýsi klobúčik. Mrkvu nakrájame na malé kúsky a vytvoríme z nej zobáčik a nohy. Očká vytvoríme z kúskov olív.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes