Vynikajúce pohostenie na veľkonočný stôl. Pripravte pre vašich hostí skvelé, farebné pohostenie.
Potrebujeme:
200 g mrazeného alebo sterilizovaného hrášku
200 g mrazenej alebo sterilizovanej mrkve
350 g zemiakov
100 g jabĺk
5 vajec
Citrónovú šťavu
Soľ a korenie
6 lyžíc kyslej smotany
6 lyžíc majonézy
1 lyžicu horčice
200 ml zeleninového vývaru
20 g želatíny v prášku
Postup:
Zemiaky nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v slanej vode. Ak pracujeme s mrazeným hráškom a mrkvou aj tie uvaríme. Ak používame sterilizované, scedíme ich zo šťavy.
Hrášok, mrkvu aj uvarené zemiaky zmiešame v miske a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme jablká nakrájané na malé kocky – môžeme pridať aj krájanú sterilizovanú kápiu. Pridáme smotanu, majonézu, horčicu a všetko dôkladne premiešame. Podľa chuti pridáme soľ a korenie.
Vajcia uvaríme natvrdo.
Želatínu pripravíme v zeleninovom vývare (necháme napučať a potom zahrievaním rozpustíme) a potom pomaly vmiešame do ostatných ingrediencií.
Pripravíme si podlhovastú formu na pečenie – srnčí chrbát, ktorú vyložíme potravinárskou fóliou. Na dno formy navrstvíme želatínovo-zeleninovú zmes a na ňu uložíme vajcia. Pokryjeme zvyšnou zmesou, uhladíme a vložíme do chladničky stuhnúť.
Rolku podávame nakrájanú na pásiky.
zdroj: ivona.bigmir