plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľkonočná vajíčkovo-zeleninová rolka

Farebné a veľmi chutné pohostenie na veľkonočný stôl. Pripravte pre svojich hostí vynikajúce sviatočné pohostenie.

Vynikajúce pohostenie na veľkonočný stôl. Pripravte pre vašich hostí skvelé, farebné pohostenie.

Potrebujeme:

200 g mrazeného alebo sterilizovaného hrášku

200 g mrazenej alebo sterilizovanej mrkve

350 g zemiakov

100 g jabĺk

5 vajec

Citrónovú šťavu

Soľ a korenie

6 lyžíc kyslej smotany

6 lyžíc majonézy

1 lyžicu horčice

200 ml zeleninového vývaru

20 g želatíny v prášku

Postup:

Zemiaky nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v slanej vode. Ak pracujeme s mrazeným hráškom a mrkvou aj tie uvaríme. Ak používame sterilizované, scedíme ich zo šťavy.

Hrášok, mrkvu aj uvarené zemiaky zmiešame v miske a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme jablká nakrájané na malé kocky – môžeme pridať aj krájanú sterilizovanú kápiu. Pridáme smotanu, majonézu, horčicu a všetko dôkladne premiešame. Podľa chuti pridáme soľ a korenie.

Vajcia uvaríme natvrdo.

Želatínu pripravíme v zeleninovom vývare (necháme napučať a potom zahrievaním rozpustíme) a potom pomaly vmiešame do ostatných ingrediencií.

Pripravíme si podlhovastú formu na pečenie – srnčí chrbát, ktorú vyložíme potravinárskou fóliou. Na dno formy navrstvíme želatínovo-zeleninovú zmes a na ňu uložíme vajcia. Pokryjeme zvyšnou zmesou, uhladíme a vložíme do chladničky stuhnúť.

Rolku podávame nakrájanú na pásiky.

zdroj: ivona.bigmir

Najlepšie recepty na dnes