plny-hrniec_transparent_negativ.png

VEĽKONOČNÁ vajíčka doborta: Chuť, ktorá vám vyrazí dych!

Ponúkame vám unikátny recept na sviatočnú šalátovú tortu, akú ste ešte nevideli.

Ak budete chcieť spestriť veľkonočný stôl niečím nevšedným a chutným, rozhodne vyskúšajte našu dobrotu.

 

 

Famózny recept na úžasnú šalátovú tortu z youtube kanála DAMIAN KUCHNIA OD KUCHNI.

Potrebujeme:

10 uvarených vajec

1 balenie konzervovanej zeleninovej zmesi

200 g šunky

petržlenovú vňať

5 PL majonézy

soľ

mleté čierne korenie

1/2 šálky teplej vody (100 ml)

6 ČL instantnej želatíny

pažítku

Postup:

Na začiatku uvaríme na tvrdo 10 vajec.

Pripravíme si dve misky – jednu väčšiu a jednu menšiu.

 

 

Do menšej misky vložíme sitko.

Cez sitko precedíme tekutinu z nakladanej zeleninovej zmesi.

 

 

Precedenú zeleninu preložíme do väčšej misky.

Tri uvarené vajcia nakrájame na väčšie kocky a pridáme do misky.

 

 

Mäkkú šunku nakrájame na menšie kocky a vložíme do misy.

Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

 

 

Ďalej pridáme majonézu.

Dochutíme soľou, čiernym korením a dôkladne premiešame.

 

 

Do šálky nalejeme teplú vodu (nie horúcu).

Pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Bábovkovú formu vystelieme fóliou.

Štyri vajcia nakrájame na plátky a naukladáme po stranách formy.

 

 

Ukladáme len časti so žĺtkami.

Zvyšné kúsky bielkov nakrájame na malé kúsky a pridáme do misky so šalátom.

 

 

Želatínu ešte raz premiešame, nalejeme do misky a dôkladne vymiešame.

Polovicu šalátu pridáme do formy a zarovnáme.

 

 

Pridáme ešte jednu vrstvu vajec šalátu.

Formu zabalíme do fólie.

 

 

Potom formu so šalátom vložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň odstránime fóliu, posypeme pažítkou a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes