plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľkonočná plnka podľa prababičky: Vďaka tajnej prísade je tak chutná, že zmizne skôr, ako hlavný chod!

Táto sviatočná plnka je najlepšia, akú poznám. Prababička do nej vždy pridávala aj žihľavu - tú mladú jarnú a plnka je vďaka nej ohromne chutná.

Táto sviatočná plnka je najlepšia, akú poznám. Prababička do nej vždy pridávala aj žihľavu – tú mladú jarnú a plnka je vďaka nej ohromne chutná. Kto tento recept nepozná, odporúčam vyskúšať. Je to skutočne lahôdka, na Veľkú noc u nás nemôže chýbať!

Potrebujeme:

10-12 rožkov

8 žĺtkov

8 bielkov

1 Maslo

Soľ,mleté čierne korenie

Majorán drvený

Mletý zázvor

Štipku muškátového orieška

Mladú žihľavu

Údené mäso

Bravčovú masť na vymastenie pekáča

Postup:

Najskôr si klasickým spôsobom pripravíme údené mäsko – povaríme ho vo vode, potom vyberieme nakrájame na kocky a vývar necháme- Neskôr s ním prelejeme rožky.

V samostatnej miske si maslo (Heru a žĺtky vymiešame, pridáme podľa chuti soľ, korenie, rozdrvenú majoránku, mletý zázvor, muškátový oriešok, umytú a nejemno nasekanú mladú žihľavu, postupne pridávame na kocky nakrájané rožky, ktoré polievame vývarom a aj mäsko nakrájané na kocky. Všetko premiešame.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do hmoty.

Vložíme do vymasteného pekáča.

Pečieme dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Majka C.

Najlepšie recepty na dnes