Veľkonočná plnka podľa prababičky: Vďaka TAJNEJ prísade je tak chutná, že zmizne skôr, ako hlavný chod!

Táto sviatočná plnka je najlepšia, akú poznám. Prababička do nej vždy pridávala aj žihľavu - tú mladú jarnú a plnka je vďaka nej ohromne chutná.

Táto sviatočná plnka je najlepšia, akú poznám.

Prababička do nej vždy pridávala aj žihľavu – tú mladú jarnú a plnka je vďaka nej ohromne chutná.

Kto tento recept nepozná, odporúčam vyskúšať.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Je to skutočne lahôdka, na Veľkú noc u nás nemôže chýbať!

Potrebujeme:

10-12 rožkov

8 žĺtkov

8 bielkov

1 Maslo

Soľ,mleté čierne korenie

Majorán drvený

Mletý zázvor

Štipku muškátového orieška

Mladú žihľavu

Údené mäso

Bravčovú masť na vymastenie pekáča

Postup:

Najskôr si klasickým spôsobom pripravíme údené mäsko.

Povaríme ho vo vode.

 

 

 

 

Potom vyberieme nakrájame na kocky.

Vývar necháme- neskôr s ním prelejeme rožky.

V samostatnej miske si maslo (Heru) a žĺtky vymiešame.

 

 

Pridáme podľa chuti soľ, korenie, rozdrvenú majoránku, mletý zázvor, muškátový oriešok.

Nakoniec vmiešame aj umytú.

Pridáme aj nejemno nasekanú mladú žihľavu.

 

 

 

 

Postupne pridávame na kocky nakrájané rožky.

Tie polievame vývarom a aj mäsko nakrájané na kocky.

Všetko premiešame.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do hmoty.

Vložíme do vymasteného pekáča.

 

 

 

 

Pečieme dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Majka C.

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels