plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemná a jednoduchá veľkonočná plnka: Šťavnatá a fantasticky chutná, netreba k nej už nič pridávať!

Tento recept mám rada, pretože je lacný a výborný. Pripravujeme aj na oslavy, namiesto klasického pečiva na slávnostný stôl. Výborne chutí aj na studeno.

Potrebujeme:

3 stredne veľké bagety (alebo 10 rožkov – nakrájať na kocky)

100 ml ohriateho mlieka (+ viac podľa potreby)

3-4 vajcia

200 g šunky v kuse (alebo hrubší pláty – nakrájať na kocky)

čerstvá petržlenová vňať (nasekať nadrobno)

čerstvá pažítka (nasekať nadrobno)

1 lyžičky vegety

0,5 lyžičky

rasce

čierne

korenie

mleté maslo

strúhanka.

Postup:

Pečivo zmiešame s cca 100ml mlieka a s vajíčkami (dajte najskôr 3 a potom ak bude ešte treba pridajte ďalšie – záleží aj na ich veľkosti) a poriadne premiešame – najlepšie sa to všetko mieša rukou. Ak je treba pridáme ešte mlieko.

Ďalej dáme šunku, bylinky, vegetu, kmín, čierne mleté korenie a soľ podľa chuti (ja som dala asi ½ ČL). Opäť poriadne premiešame.

Stredne veľký plech si vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Na plech si rozložíme rovnomerne zmes a navrch porozkladáme ešte malé kúsky masla. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre (170-180˚C) asi 30 minút.

Po upečení necháme vychladnúť a podávame s čerstvým šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: appetino

Najlepšie recepty na dnes