Tento recept mám rada, pretože je lacný a výborný. Pripravujeme aj na oslavy, namiesto klasického pečiva na slávnostný stôl. Výborne chutí aj na studeno.
Potrebujeme:
3 stredne veľké bagety (alebo 10 rožkov – nakrájať na kocky)
100 ml ohriateho mlieka (+ viac podľa potreby)
3-4 vajcia
200 g šunky v kuse (alebo hrubší pláty – nakrájať na kocky)
čerstvá petržlenová vňať (nasekať nadrobno)
čerstvá pažítka (nasekať nadrobno)
1 lyžičky vegety
0,5 lyžičky
rasce
čierne
korenie
mleté maslo
strúhanka.
Postup:
Pečivo zmiešame s cca 100ml mlieka a s vajíčkami (dajte najskôr 3 a potom ak bude ešte treba pridajte ďalšie – záleží aj na ich veľkosti) a poriadne premiešame – najlepšie sa to všetko mieša rukou. Ak je treba pridáme ešte mlieko.
Ďalej dáme šunku, bylinky, vegetu, kmín, čierne mleté korenie a soľ podľa chuti (ja som dala asi ½ ČL). Opäť poriadne premiešame.
Stredne veľký plech si vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Na plech si rozložíme rovnomerne zmes a navrch porozkladáme ešte malé kúsky masla. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre (170-180˚C) asi 30 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a podávame s čerstvým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: appetino