plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľkonočná bábovka s vaječným koňakom: Neskutočne šťavnatá a nadýchaná!

Úžasne nadýchaná bábovka s vajčeným koňakom. Vždy krásne vyskočí z formy, taká je nadýchaná. Môžete urobiť dvojfarebnú, alebo nechať len jednu žltú farbu!

Potrebujeme:

5 vajec

250 g práškového cukru

125 g solamylu

65 g polohrubej múky

65 g hladkej múky

1 prášok do pečiva

1/4 litru oleja

1/4 litru vaječného koňaku

Postup:

Vajcia, cukor, solamyl, obe múky, prášok do pečiva a olej v mise vyšľaháme a potom primiešame vaječný koňak. Ak chcete dvojfarebné cesto, rozdeľte ho na polovicu a do jednej vmiešajte kakao.

Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy (na mramorový vzor vrstvíme postupne svetlé a tmavé cesto) a dáme piecť na 170 stupňov 45-60 minút.

Záleží na skúsenostiach s vlastnou rúrou.

Prvých 20 minút by sa nemala rúra otvárať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Elena Š.

Najlepšie recepty na dnes