Tento recept mám veľmi rada, pretože ide o perfektný spôsob, ako minúť staršie pečivo. Celá rodina sa zalizovala až za ušami!
Potrebujeme:
4 vajcia
1 lyžicu kyslej smotany
1-2 strúčiky pretlačeného cesnaku
50-70 g šunky alebo inej salámy (ak chcete)
50-70 g tvrdého syra (údený)
lyžička horčice
1-2 lyžičky strúhanky
1/2 lyžičky mletej papriky
soľ
korenie
bylinky podľa chuti
plátky veky
olej na vyprážanie/alebo na pečenie
Postup:
Ak chcete použiť aj šunku, nakrájame ju na malé kúskočky a syr nastrúhame na hrubo. Rozšľaháme vajcia a pridáme všetky suroviny. Zmes by mala mať ľahko hustejšiu konzistenciu, aby na veke držala.
Rozohrejeme olej a plátky sendviča namáčame do vaječnej zmesi. Ihneď vkladáme do horúceho oleja a smažíme pomerne sprudka do zlatista z oboch strán. Hotové odkladáme na papierový obrúsok odsať prebytočný tuk. Podávame teplé a obložené rôznou zeleninou.
Môžeme aj piecť, v takom prípade preložíme veku na plech vystlaným papierom a cestíčkom zalejeme. Pečieme pri teplote 180-190 stupňov asi 15 minút.