plny-hrniec_transparent_negativ.png

Večera pred výplatou: Plnené rožky so šunkou strúhaným syrom! 20 minút v rúre a sú na stole!

Super nápad na večeru zo starých rožkov.

Perfektný tip, ako využiť staršie rožky, ktoré už zďaleka nie sú také lákavé ako keď boli čerstvé a chrumkavé.

 

 

Vďaka tomuto receptu sa po nich len tak zapráši.

Verzia so šunkou a syrom nám chutí najviac, ale môžete skúsiť aj iné varianty.

Ak použijete rôzne druhy syra, výborný je aj syrová verzia.

 

 

Prípadne môžete zužitkovať zvyšky z obedu, natrhať pečené mäsko a skúsiť aj túto lahodnú variantu.

Verte, že teraz sa už u vás staršie rožky nevyhodia.

Potrebujeme:

4 staršie rožky

150 g údeného syra

100 g šunky

60 g masla

2 vajcia uvarené natvrdo

 

 

1 zelenú papriku

1 červenú papriku

½ lyžičky soli

Štipku čierneho korenia

Voliteľné:

Farebná paprika

Paradajky

Reďkev

Údené mäso

Postup:

Rožky rozdelíme na polovicu a konce odrežeme.

 

 

Rukoväťou varechy vyberieme vnútro, čím získame priestor na plnenie rožkov.

Syr nastrúhame a preložíme do misky (2-3 lyžice odložíme bokom na posypanie).

Šunku nakrájame nadrobno, vajcia uvaríme a nastrúhame.

 

 

Papriky nakrájame nadrobno a všetko spolu zmiešame v miske.

Nakoniec pridáme rozpustené maslo.

Vmiešame aj soľ a koreniny.

 

 

Náplň pomocou lyžičky navrstvíme do vnútra rožkov.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom.

Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým vrch rožtekov nie je chrumkavý.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes