Ak máte doma starší chlieb, 2 vajíčka a mlieko? Zabudnite na chlebík vo vajíčku, za pár minút máte VEČERU ako lusk – Vynikajúci nápad!

Nevyhadzujem starý chlieb, ja ho používam týmto spôsobom a je z toho nadšená celá rodina.

 

 

Vynikajúci recept, ktorý je lacný a zasýti celú rodinu. Navyše, je to aj veľká pochúťka.

Potrebujeme:

120 g staršieho chleba (polovica)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajcia

1,5 šálky mlieka (300 ml)

45 g syra feta nastrúhaného (1 šálka)

štvrtina trsového kôpru

30 g oleja (5 lyžíc)

1 čajová lyžička čierneho korenia (3 g)

soľ

1 čajová lyžička červenej papriky (4 g)

1 čajová lyžička kajenského korenia (2 g)

K vyššie uvedenému

50 g syra čedar (pol pohára)

Postup:

Chlebík si natrháme na drobnejšie kúsky.

Ak nemáte chlieb, použite aj žemle, prípadne bagetu alebo staršie rožky.

Teraz si pripravíme zmes na zaliatie:

V miske zmiešame vajcia s mliekom.

 

 

Pridáme olej a premiešame.

Kôpor umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno.

Pridáme do zmesi a premiešame.

Nakoniec pridáme aj soľ, korenie a červenú papriku.

Zamiešame aj strúhaný syr – feta alebo iný mäkší syr.

 

 

Teraz chlebík zmiešame s vaječnou zmesou.

Pripravíme si panvicu s hrubším dnom a vymastíme ju maslom.

Na panvicu nanesieme chlebovú zmes a rovnomere rozložíme po celom povrchu.

Prikryjeme pokrievkou a dáme na mierny plameň a necháme piecť 8-10 minút.

Potom obrátime pomocou taniera.

Necháme zapiecť už odokryté.

 

 

Nakoniec len posypeme syrom a počkáme, kým sa roztopí.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels