Večera šikovnej gazdinky: Luxusné jedlo pripravíte skôr, ako skončí reklama!

Večera „šikovnej gazdinky“: Stačí všetko hodiť na plech a o perfektné pohostenie máte postarané!

Výborný tip na chutnú večeru z jedného plechu. Príprava tejto dobroty vám zaberie menej ako 1 reklamu v televízii.:-)

Potrebujeme:

4 kuracie stehná – celé

1 kg menších zemiakov

5 cibule

2 lyžice masti

1 lyžičku sušeného tymiánu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku sušeného rozmarínu

Zväzok najemno nasekanej petržlenovej vňate

100 ml bieleho alebo ružového vína

Soľ

Postup:

Kuracie stehienka umyjeme, osušíme, potrieme masťou, osolíme a posypeme zmesou korenín.

Zemiaky očistíme a ak sú malé nemusíme ani krájať – maximálne prekrojíme na polovice. Preložíme na plech vymastený zvyšnou masťou, osolíme a posypeme koreninami. Pridáme aj cibuľky nakrájané na kúsky. Na zeleninu uložíme stehienka (niekoľko kúskov cibule môžeme uložiť na mäso) a podlejeme vínom.

Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 230 stupňov 1 hodinu. Potom alobal odložíme, teplotu zvýšime na 250 stupňov a pečieme ešte 15-20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: karcsifozdeje