Rýchla a výborná večera bez vyprážania. Zapečené zemiaky s mletým mäsom a syrovou perinkou – RECEPT!

Jednoduchý a rýchly obed. Zemiaky, mleté mäso a syr. Trojkombinácia podľa youtube, s ktorou určite nemáte čo pokaziť.

Potrebujeme:

1,5 kg zemiaky

1 lyžička soľ

3 lyžice olej

1 ks cibuľa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

400 g mleté hovädzie mäso

2 strúčiky cesnak

podľa chuti petržlenová vňať

1 lyžička soľ

1/2 lyžičky čierne korenie

1/2 lyžičky chilli paprička

200 g syr cheddar

8 ks cherry paradajka

Postup:

Zemiaky očistíme, nastrúhame na strúhadle, prípadne nakrájame ostrým nožom na tenké plátky.

Ochutíme soľou a pridáme aj 3 lyžice olivového oleja.

Pripravíme si zapekaciu misu, dno vymastíme olejom.

Vo väčšej mise zmiešame mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať.

Osolíme, okoreníme, pridáme aj chilli a všetko spolu dôkladne premiešame.

Na dno formy uložíme vrstvu zemiakov, mletého mäsa a znovu zemiaky.

Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 230 stupňov cca pol hodinu.

Potom na vrch dáme petržlenovú vňať, nastrúhaný syr, prekrojené paradajky a dáme zapiecť.

Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

https://youtu.be/p-2_rY6CZpE